IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Veritas RS III - нов суперавтомобил

В трудно време като това, не е чудно, че много нови суперавтомобили не стигат до серийно производство.

Veritas RS III - нов суперавтомобил
След като бъдат показвани пред пресата те изчезват, а често и фирмата произвела първия екземпляр фалира. 


Надяваме се съдбата на Veritas RS III да бъде различна. Този автомобил за първи път беше показан в далечната 2001 година като концепция. Сега най-после немската фирма производител, Vermot AG, показва напълно работещ прототип на своя модел. 


Автомобилът е с монтиран отпред двигател и с каросерия произведена ръчно от карбон. Серийния модел ще бъде произвеждан с два двигателя от BMW. С по-силния от тях автомобилът ще може да постигне максимална скорост от 320 км/час. 


Представеният прототип е с двигател V8 с обем 4.9 литра от сегашното BMW M5, но серийната версия ще бъде предлагана или с V8 с обем 4.0 литра от новото BMW M3 или с V10 с обем 5.0 литра от новото BMW M5. И двата агрегата ще бъдат с повишена мощност, като V8 от M3 ще бъде с 475 к.с. (при М3 400 к.с.), а V10 от M5 ще е с мощност 600 к.с. (оригиналът предлага „само” 500 коня). 



0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ge2star ( преди 15 години )
    евала правя на такива ентусиасти,за мен това е несбъдната мечта...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    То не е въпроса да произведеш двигател като си малка компания щото едвали ще го направиш по-добре от някоь ферма дала стотици милиони за разработки.... олекотени купета окачвания и въобще неща ,които не влизат в производствените програми на големите производители - това е ценното. Например Lotus ползват двигатели на тойота, и тн и тн
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Калкана ( преди 15 години )
    И кое е толкова супер в този автомобил.Двигателя не е техен, само за по необикновинея дизайн заслужават аплодисменти, но до там май?!