IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus Sport 2-Eleven GT4 Supersport

Lotus 2-Eleven е сред най-добрите шосейни и пистови автомобили, които могат да се купят с пари, но от Lotus са решили да оптимизират модела максимално.

Lotus Sport 2-Eleven GT4 Supersport
Резултатът е Lotus Sport 2-Eleven GT4 Supersport, който според Майк Кимбърли(Mike Kimberley), изпълнителен директор на Group Lotus plc, е един изключително добре балансиран спортен автомобил, предлагащ отлично управление.
Пред медиите Кимбърли каза: “Lotus притежава завидно наследство, включващо едни от най-успешните състезателни автомобили, правени някога. Ние сме уверени, че 2-Eleven ще продължи тези традиции и ще се превърне класически спортен автомобил. Lotus 2-Eleven GT4 Supersport предлага един от най-ефективните и лесни начини за състезаване в класа си.”



Композиран на базата на 2-Eleven, GT4 SuperSport е създаден, за да покорява състезанията от категорията European SRO GT4 Supersports.
При направата на автомобила, инженерите от Lotus Sport са използвали леки и здрави, композитни материали. Интегрираният bodykit, включва карбонов спойлер и дифузер, както и предпазна вътрешна клетка.

Благодарение на подобрения във всмукателната система, в работата на компресора и интегрираната шестстепенна секвенциална трансмисия, мощността на GT4 SuperSport е увеличена с 15 конски сили, спрямо базовия 2-Eleven и сега е 270 к.с. Новата спортна скоростна кутия притежава централно монтиран лост и дисплей, показващ предавките. Оборудвана е с диференциал с ограничено приплъзване и благодарение на интегрираната система за управление на двигателя, предлага изключително бързи смени на предавките.

Lotus Sport 2-Eleven GT4 Supersport трябва да бъде на пазара през март 2009 година с цена от около 200 000 лева. Първоначално ще бъдат произведени само 10 бройки на GT4 Supersport, но от Lotus съобщават, че тунинг пакета ще може да се монтира на съществуващия 2-Eleven.
0 от 500