IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Въведоха нова методика за оценка на тестовете Euro NCAP

Днес станаха известни някои подробности от новата система за оценка на резултатите от краш-тестовете провеждани по методиката Euro NCAP.

Въведоха нова методика за оценка на тестовете Euro NCAP
В официално съобщение до пресата се казва, че главната разлика на новата методика е във формирането на общата оценка за безопасност на автомобила. Тя ще бъде повлияна освен от сегашните три базови категории (защита на възрастните пътници, защита на децата в колата и защита на пешеходците), още и от резултатите показани от автомобила в нова, четвърта категория, наречена „системи за активна безопасност”. 


Тук ще се дава оценка на база на наличните (или отсъстващи) системи за предотвратяване на аварии или за намаляване на последствията от тях. 

Според представител на организацията Euro NCAP, „автомобили които например нямат в оборудването си система за контрол на стабилността, няма да могат да получат максималния брой от пет звездички при тестовете още през следващата 2009 г.” 

Резултатите от първите тестове изпълнени по новата методика ще се появят през февруари. 

„Няма съмнение, че новата методика ще изисква от производителите допълнителни разходи за повишаване безопасността на техните модели. В същото време обаче, тя позволява да бъдат поощрявани тези от тях, които внедряват нови системи за безопасност в масовото производство на автомобили”, заяви генералният секретар на Euro NCAP Мишел Ван Ратинген (Michiel Van Ratingen). 

„Главното е потребителите да бъдат сигурни в обективността на нашите оценки и в това, че те отразяват реално безопасността на новите модели”, допълва той.  
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тойота от 2006 г. предлагат базово ESP в моделите си. Преди това не се предлагаше и като екстра.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Нещо си в грешка мъжки! Фолксваген ,Ауди,БМВ,Мерцедес от 2000г. задължително в Базовия модел има ESP - Базов значи ,че няма кола излязла от завода без ESP това не е екстра а задължителен аксесоар . Няма модел от 2000 година без ESP .за Опел и Форд не съм сигурен . Само Френските и японски коли нямаха до скоро. Пежо от 2003г. го предлагат като екстра. А Рено до 2008г. Не предлагаха ESP дори като екстра.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Специално Пежо и Ситроен може и да нямат под модела 407 ESP серийно на базовото ниво с най-слабият двигател, но може да се поръча!Но такава е политиката на всички в този ценови клас.Например при VW, GOLF или Polo, да не би да имат ESP на базовите си модели(че и на по-високо оборудване). А пък безопосността специално на Рено е на едно от най-високите нива (сравнима с тази при Волво). Така че не ги мисли френските марки!!! (въпреки мисля че е глупаво да се казва така защото всички марки са вече интернационални)!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    еми всички Френски марки ще угаснат. Освен ,че в моделите под 407 нямат базово ESP ами има и модели дори където не се предлага дори като екстра. Като примерно в Рено !! Може да си купите чисто ново Рено Гранд Сценник или Сценник но там и да искате не се предлага ESP това е програмата ,за която са писали в статията. Електронна стабилизираща програма против поднасяне в завой. В САЩ от 2005г. няма право да се продават нови коли без тази екстра. Европа ще го наложи от 2010г.