IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford SVT Raptor

Ford разширява гамата на най-популярния си пикап F- 150, като показа версия наречена SVT Raptor.

Ford SVT Raptor
Тази версия е предназначена за любителите на екстремните off-road автомобили. В официалното съобщение на Ford се казва, че този автомобил е подготвен от подразделението на Ford Special Vehicle Team (SVT) и е представен на изложението SEMA в Лас Вегас. 


Външният вид на SVT Raptor се отличава от стандартния пикап F-150 по различното оформление на предната част на колата. Така тя изглежда доста по-агресивно. Променени са радиаторната решетка и предната броня. 


Отзад се виждат различни задни светлини. За тази модификация специалистите от SVT са разширили следата на пикапа с цели 180 мм. 

Напълно е променено предното окачване, монтиран е нов електронен диференциал и система подпомагаща спускането по стръмни склонове. Освен това SVT Raptor е с нова система, подсигуряваща режим на движение по труден терен. Тази система променя реакцията на педала на газта и принуждава скоростната кутия да задължа по-дълго всяка скорост. Тази система се активира с натискане на бутон в купето. 


Пикапът е с двигател V8 с обем 5.4 литра и мощност 320 к.с. Максималният въртящ момент е 528 Nm. Този двигател работи в комбинация с автоматична скоростна кутия. Според представителите на Ford, скоро SVT Raptor ще се предлага и с още по-мощен двигател V8 с обем 6.2 литра. Специалната версия на пикапа ще бъде произвеждана в завода на Ford в Мичиган. 

 
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fordf350 ( преди 15 години )
    Ами отговора е много ама много лесен. По-смисления въпрос е: за какъв *** се правят автомобили като дачия или бусове със смешни четирицилндрови двигатели, които не могат нищо друго освен да се развалят при по-голямо натоварване.И да отговоря с въпрос - как ще влачиш, теглиш, носиш, без да имаш мощен, поне 6 цилиндров, дивгател? И как ще караш със 130 км в час на магистрала без да имаш мощен двигател, който да тегли 3 тонен пикап. И последно - сравни бус с 4х4 машина?!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Колеги може ли някой да ми даде разумна причина поради която се правят такива автомобили (пикап с такива двигатели и т.н.). Ако искам спортна кола ще си купя спортна кола ,ако искам пикап ще си взема нещо което да тегли,влачи и да носи.Въпреки тези моторизации едва ли ще ми докара спортното поведение на автомобила направен за тази цел или пък комфорта на лимозината. Луда работа
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fordf350 ( преди 15 години )
    е те това е машина
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    p4mps ( преди 15 години )
    Отпред "леко" прилича на Ленд Роувър , но не ги виня , всевъзможни визий се измислиха вече , и някой в стремежа си да бъдат уникални и неповторими започват да си приличат и повтарят .. И Все пак форд-а е луд , американцитя явно им е през х*я за световната криза. (: Бензина падна с 18 стинки , и наляха пазара с унищоители на нефт за развлечение , после как учаквате да се изтеглят от Ирак ххуахуах.. С какво ще върви тоя пикап (:
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BxD ( преди 15 години )
    mn yak pikap.kat mustang a 6te se kupuva.mn e gotin 4ernoto za maje osobeno :))
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zlatko ( преди 15 години )
    Podkrepqm napylno mnenieto na nomer 1.Tova e bahti i unikalniq pikap- i kato viziq i tehnika.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ge2star ( преди 15 години )
    И-З-Р-У-Д-Щ-И-Н-А :))))))