IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz CLE ще е на пазара след няколко месеца

Изглежда, че чакането на заместникът на Mercedes-Benz CLK вече свършва.

Mercedes-Benz CLE ще е на пазара след няколко месеца
Пред нас са най-ясните заснети досега шпионски снимки на новия Mercedes CLE, както ще се казва моделът заместващ досегашното купе CLK


Първите впечатления показват, че новото серийно купе ще бъде почни идентично с концепцията на чиято база се създава. Колата преминава през финални тестове преди да се появи на пазара през следващата година. 

Може да се забележи през относително слабата маскировка, че новото купе CLE има по-остри черти и агресивен вид в сравнение с колата която ще замести. Въпреки че новото купе преминава в по-горен клас, по него личат все още доста стилови характеристики идващи от С-Клас. 


Това важи за голямата радиаторна решетка и задните светлини в стил CLS. Вътре таблото ще бъде по-прегледно в сравнение с доста усложненото при сегашния модел. Сателитната навигационна система е преместена по-високо, като дава възможност за по-добра видимост и в същото време освобождава повече място на таблото. 


Новото купе ще бъде с 2+2 места и с доста просторно място за пътниците на задната седалка. Очаква се автомобилът да бъде пряк конкурент на BMW Серия-3, както и на Audi A5. Като тях и CLE ще предлага доста широк набор от двигатели, повечето от които ще бъдат монтирани и на С-Клас. Сред тях ще бъде и новият BlueTec дизел с обем 2.2 литра. Четирицилиндровият двигател ще предлага мощност от 201 к.с. 


Идеята това купе да се премести по-близо към Е-Клас е част от плана на Mercedes да върне популярността на своя модел в този сегмент, който през последните години позагуби от популярността си в предните години. 

Очаква се да видим и кабрио версия на CLE, която ще се появи около една година след премиерата на купето.
0 от 500