IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подразделение М на BMW разработва два супер модела

BMW разглежда възможността да започне серийно производство на изцяло нов модел супер автомобил.

Подразделение М на BMW разработва два супер модела
Това трябва да стане в близките 3-4 години, съобщава британското списание Autocar. Новият модел ще бъде двуместен автомобил с разположен в средата на шасито двигател. Всъщност става въпрос за съвременна интерпретация на суперавтомобила BMW М1, произвеждан от 1978 до 1981 г. 


На този автомобил ще бъде монтиран бензиновият би-турбо двигател с шест цилиндъра и обем 3.0 литра. Това ще бъде версия на този двигател специално доработена за бъдещият супер автомобил, но засега не се съобщават техническите му параметри. 

Двигателят ще работи със системата start-stop, както и със системата за регенериране на енергията използвана от спирачката, аналогична на тази която болидът на BMW Sauber ще използва във Формула 1 през 2009 г. 

От Баварската фирма подготвят новия автомобил за главен конкурент на супер модели като Audi R8 и бъдещия Mercedes SLC. Очаква се новият модел на BMW да бъде на пазара в началото на 2012 г. 

Преди известно време от BMW обявиха за разработката и на друг нов модел – купе с четири врати, което да върне легендарните модели от Серия-8. Този автомобил също така ще бъде създаден от спортното подразделение М на фирмата. 

За него се знае, че ще бъде или с двигател V12 с обем 6.0 литра, който ще бъде разработен на базата на V10 от BMW M5 или с двигател имащ две турбини и осем цилиндъра. Възможно е автомобилът да има две версии и с двата двигателя. Този нов модел ще бъде на пазара през 2010 г.
0 от 500