IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци ще атакуват световния рекорд за скорост

Британските конструктори построили преди 11 години реактивния автомобил Thrust SSC и постигнали световен рекорд за скорост от 1228 км/час планират нов рекорд.

Британци ще атакуват световния рекорд за скорост
Според информация на ВВС това ще стане през 2011 г., когато ще бъде готов новият реактивен автомобил, наречен Bloodhound SSC. 


Прогнозите са той да постигне скорост от 1610 км/час. Новият реактивен автомобил ще има каросерия от карбон и титан. Той ще бъде дълъг 12.8 метра и ще тежи 6400 кг. Bloodhound SSC ще бъде с двигател от европейския изтребител Eurofighter Typhoon и хибриден ракетен двигател. Той ще позволи автомобилът да постигне максималната си скорост само за 40 секунди, време за което ще е изминал 7.2 км. 

Още толкова километра ще са нужни за спирането на ракетния автомобил. За спирачки ще се използват редица елементи по каросерията, които се виждат и при съвременните самолети. Спирачните механизми ще са от карбон. За да издържат свръхзвуковата скорост джантите ще бъдат изработени от сплав от титан. 


Реактивният Bloodhound SSC ще бъде управляван от британският пилот от Кралските Военновъздушни сили (Royal Air Force - RAF) Енди Грин, същият който постигна световния рекорд през 1997 г. 

Рекордът ще бъде поставен на известното изсъхнало солено езеро в Невада, САЩ. За реализирането на този проект са отделени около 10 милиона паунда.  
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    SilverBot ( преди 15 години )
    Няма толкова *** проект... Рекорда е 400 и незнам си колко км/ч от Аерото. Да направят самолет, който лети с 5000 км/ч, не ракета с 1200.