IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen може да възроди и SP-2

След като Scirocco беше възроден и сега се предлага серийно в моделния ред на VW, един друг модел на спортно купе може да дойде на дневен ред.

Volkswagen може да възроди и SP-2
За разлика от Scirocco това е по-малко познат модел, също купе - SP-2. Той е по-малко познат в Европа, защото е произвеждан в Бразилия от 1972 до 1976 г. 


Името SP-2 идва от бразилския завод на Volkswagen, който е в Sao Paulo. Това е най-важният завод на групата за пазара в Южна Америка. 

SP-2 е бел произвеждан на платформата на модел, наречен Variant в Бразилия. Купето е с две места и с монтиран отзад четирицилиндров двигател тип boxer с мощност 65 к.с. С него SP-2 има максимална скорост от 161 км/час. Въпреки впечатляващия дизайн, автомобилът няма големи успехи, главно заради слабия двигател и само след 4 годишно производство е спрян през 1976 г., като от него са произведени около 10 000 броя. 


Сега се появяват идеи този автомобил да бъде възроден на платформата на която се произвежда Scirocco. Този вариант на дизайна е един от възможните, ако във VW решат да произвеждат серийно ново спортно купе за Южна Америка. 











0 от 500