IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тества „горещото” купе RS5

В Audi правят последни тестове с новото „горещо” купе RS5.

Audi тества „горещото” купе RS5
В изданието Auto Express са публикувани снимки на колата, направени на пистата Нюрбургринг почти без маскировка. 


Тази версия на Audi e ще бъде главен конкурент на автомобили като BMW M6 и Jaguar XKR. Audi RS5 ще бъде с V8 бензинов би-турбо двигател с обем 4.2 литра. Това най-вероятно ще означава максимална мощност в рамките над 450 к.с. и ускорение от място до 100 км/час за под 5 секунди. Максималната скорост на „горещото” купе ще бъде около 250 км/час. 


На тествания прототип виждаме доста по-дълбок спойлер и по-големи отвори за въздух. Останалата част на прототипа е подобна на тази при Audi S5. Серийната версия на Audi RS5 обаче ще бъде с много по-изразени арки над колелата, с нови прагове, а двата накрайника на ауспуха ще са овални с голям размер. Много е вероятно на края на капака на багажника да се появи и нов спойлер, който да допринася за стабилността на колата. 

Предаването ще бъде към четирите колела, quattro с разпределяне на движението 40:60 в полза на задните колела. Скоростната кутия ще бъде S tronic, полуавтомат със седем скорости и два съединителя. 

Audi RS5 ще се появи на пазара в началото на 2010 г. и ще има цена започваща от 75 000 евро.  
0 от 500