IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи компютърни образи на новото Polo

Премиерата на новото поколение на VW Polo ще бъде през първата половина на следващата година.

Първи компютърни образи на новото Polo
В Automedia.bg вече ви показахме шпионски снимки от автомобила по време на тестове. Сега пред нас са и компютърните образи на колата, направени на базата именно на шпионските снимки и данни на хора заети в проекта. 


От тях виждаме доста различно Polo в сравнение със сегашния модел. Volkswagen прави сериозна стъпка за да завоюва по-голям дял на пазара на мини коли, които очевидно ще бъдат все по-търсени през следващите години. Първото впечатление е, че бъдещото Polo ще има много общо с новия Golf VI

Това заедно с подобреното качество за което говорят във VW, цели да постигне успехи в този клас, подобни на успехите постигани от Golf в по-горния редица години. Най-богато оборудваните версии на малкия автомобил ще имат системи които обикновено вървят с доста по-луксозни автомобили. LCD екран с голям размер реагиращ на допир, навигационна система, дори камера за наблюдаване на пространството зад автомобила са част от тях. 

При новото Polo се поставя ударение върху поведението на пътя, но и върху безопасността на пътниците. Подобрена е структурата на шасито и неговата здравина. 


Както обикновено при моделите на VW, наборът от двигатели ще бъде доста голям. Бензиновите двигатели ще започват с две версии на трицилиндровия агрегат с мощност 59 и 69 к.с. Малко след появата на стандартното Polo, през лятото на 2009 ще видим и версия Bluemotion, която също ще бъде с двигател имащ обем 1.2 литра, но турбодизелов с мощност 74 к.с. и максимален въртящ момент 180Nm. С променена скоростна кутия и подобрена аеродинамика, тази версия на Polo ще има изключително нисък разход на гориво и вредни емисии от CO2 само 89 грама на км. 

Останалите двигатели ще бъдат три бензинови с обем 1.4 литра и мощност, съответно 84, 104 и 168 к.с, като последните два ще са турбо, тип TSI и TSI GTI. След това ще има и три дизелови двигатели с обем 1.6 литра, с мощност 69, 89 и 104 к.с. 

Изключителната нова скоростна кутия DSG на VW Group със седем степени и два съединителя, също ще бъде монтирана на някои от вариантите на новото Polo.
0 от 500