IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейското патентно ведомство показа Renault Scenic III

Продължават премиерите на Renault. След новия хечбек с пет врати Megane и купето с три врати Megane Coupe, сега беше показано и новото трето поколение на MPV модела Scenic.

Европейското патентно ведомство показа Renault Scenic III
Новото поколение на мини вана трябва да бъде в дилърските центрове на Renault в Европа през първите три месеца на следващата година. 


За пореден път обаче, нов модел става известен заради изтичане на образите му от Патентната служба на Европейския съюз. Можем да придобием относително ясна представа за новия Scenic чрез образите, които от Renault са изпратили за да регистрират автомобила в патентното ведомство на Европа. 


Черно-белите образи показват, че дизайнерският тим от Renault е придал на новия мини ван по-скоро нещо от Laguna Coupe, а не от Megane, на чиято база ще се произвежда. Ще продължи и традицията да се предлагат два отделни модела - Scenic III с пет места и Grand Scenic III (първите две снимки горе) със седем. 


Двете версии ще бъдат произвеждани на платформата на Megane, като при Grand Scenic тя ще бъде удължена. С новия Scenic ще бъде предлагана наистина много широка палитри от двигатели. Повечето от тях са познати – дизеловите 1.5 dCi 85к.с., 90 к.с., 105 к.с., 110 к.с. и dCi с по-голями обеми и мощност 130 к.с., 150к.с., 160 к.с. 


Бензиновите двигатели ще са с обем 1.6 литра и мощност 100 и 110 к.с., 2.0 литра с мощност 140 к.с., а също и новите турбодвигатели 1.4TCe с мощност 130 к.с. и 2.0TCe с мощност 180 к.с. 

Основни конкуренти на Renault Scenic на пазара ще бъдат Opel Zafira, Volkswagen Touran и Citroen C4 Picasso/Grand Picasso. 


Новият Scenic носи плюсовете на досегашното поколение – обемна кабина, много варианти на интериора, седалки които могат да бъдат извадени от автомобила и да освободят много място за багаж, приятен и практичен дизайн, разнообразни двигатели. 

0 от 500