IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 TDI със среден разход на гориво под 4 литра на 100 км

Концепцията на Audi A4 TDI представена в Париж е най-доброто доказателство, че съвременните дизелови автомобили могат да предложат съпоставим или дори по-добър разход на гориво в сравнение с хибридните автомобили.

Audi A4 TDI със среден разход на гориво под 4 литра на 100 км
Двигателят на концепцията A4 TDI е двулитров с директно впръскване на горивото и има мощност 120 к.с. и максимален въртящ момент 290 Nm. 


Скоростната кутия е механична с шест степени. Ускорението от място до 100 км/час е за 10.7 секунди и има максимална скорост 206 км/час. Това е доста впечатляваща и за бензинов автомобил с тези размери динамика. В същото време A4 TDI Concept има средно потребление от 3.99 литра дизелово гориво на 100 км. и вредни емисии от CO2 само 105 г/км. 


Използваният от концепцията двигател е модернизиран, макар да запазва основните си характеристики. Променена е системата за охлаждане, работата на горивната помпа се контролира електронно. 

Автомобилът е оборудван със системата start / stop, има нова електронна спирачна система на задните колела, гумите са с ниско съпротивление и размер 225/50 R17, летите джанти са много леки. Автомобилът е със система преобразуваща кинетичната енергия получавана при използване на спирачната система в електроенергия. 


При концепцията е подобрена аеродинамиката на колата, като е променена формата на капака на багажника, също има промени в решетката на радиатора. Оптимизиран е потокът на въздуха преминаващ под автомобила и е намалена височината на колата. 


От Audi уверяват, че много скоро ще видим серийна версия на A4 TDI оборудван със системите които сега виждаме при концепцията.
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    4l drug pyt,kola nad ton i 300-400 s dvu-litrov dvigatel ne moje da dade takyv razhod,kakvoto i da go pravqt.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    nai golemiq ( преди 15 години )
    palni sme6ki tozi razhod 6te go dade pri skorost 80kl predi da se vklu4e turboto ,ima nqma za 6 4asa 6te ide6 do moreto
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 15 години )
    Ами тя може да хаби само 4 л ама е струва 30 000 евро примерно. Аз как да ги спестя тия пари само от намален разход в сравнение с една по-ефтина бензинова кола, която ще струва 20 000? :)
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Кинетичната енергия се съхранява в акумулатор и е само да не се тормози динамото... тва не е хибрид. То по тая логика и Х6 на БМВ е хибрид :)
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    инж. ( преди 15 години )
    "Автомобилът е оборудван със системата start / stop, има нова електронна спирачна система на задните колела, ... Автомобилът е със система преобразуваща кинетичната енергия получавана при използване на спирачната система в електроенергия. "Звучи точно, като хибриден автомобил. В такъв случай:"Концепцията на Audi A4 TDI представена в Париж е най-доброто доказателство, че съвременните дизелови автомобили могат да предложат съпоставим или дори по-добър разход на гориво в сравнение с хибридните автомобили." е доста неуместно!
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    koi gi pishe tia statii i vyobshte gleda li kakvo pishe?!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    добра работа от Ауди . Среден разход ако е 3,99л. то колко ли ще е извънградското сигурно около 2л.? Егати то тогава ще ходим до морето за 15-16лв. и не е със чак толкова лоши характеристики. Браво.Явно новото мото на Ауди е Да разорим арабите с икономични автомобили!