IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat представи официално новия Exeo

Макар испанската фирма да се мъчи всячески да представи Exeo като изцяло нов модел, не се иска много, за да се види, че това е прероден модел на предишното поколение Audi A4.

Seat представи официално новия Exeo
Това всъщност не бива да се възприема като нещо лошо, напротив, дори в предишното си поколение, A4 е превъзходен автомобил, който е наличен в групата и може би това ще бъде най-лесния начин, Seat да получи толкова нужното качество. 


Президентът на Seat Ерих Шмит (Erich Schmitt) заяви, че “с Exeo ние искаме да предложим кола за спортно и динамично настроените водачи, но наред с това и автомобил, който да бъде интересен на всички досегашни наши клиенти в сегмента на малките коли, които искат да преминат към по-голям клас. Exeo е интересна алтернатива и за тези, които търсят високо качество, но в същото време и достъпна цена и икономично потребление на гориво”. 


Seat Exeo ще се предлага освен като седан, също и като комби. Първоначално колата ще се продава с два бензинови двигателя - с обем 1.6 литра и мощност 102 к.с. и по-модерния TFSI с обем 2.0 литра и мощност 200 к.с. и с три турбодизелови агрегата тип common rail. Най-силният ще бъде с мощност 170 к.с. На по-късен етап от Volkswagen обещават Exeo да се предлага и с модерните 1.4 TSI и/или 1.8 TSI. 


Exeo ще се предлага и с доста богато оборудване, включващо най-ново поколение навигационна система, мултимедийна система с възможности за включване на MP3, MPEG4, IPOD, USB и Bluetooth, панорамен прозрачен покрив със соларни клетки, захранващи вентилационната система на колата. 


От Seat считат, че най-големите конкуренти на Exeo ще бъдат Opel Insignia и Toyota Avensis. Exeo ще се произвежда в завода на Seat близо до Барселона, като началната му цена ще е 22 000 евро.
0 от 500