IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално представиха Ferrari California в интернет

Ferrari показа изцяло новия си модел Ferrari California, кабриолет с твърд сгъваем покрив.

Официално представиха Ferrari California в интернет
Премиерата беше направена на живо от Маранело в мрежата на интернет. Автомобилът ще бъде изложен и на предстоящия автомобилен салон в Париж от 2 октомври. 


Макар снимките на California да бяха в циркулация от няколко месеца, колата не беше представена официално досега. Режисурата на представянето в интернет беше изпипана и изпълнена с очакване преди пристигането на California. Доста дълго време на екрана се виждаше само една камера насочена към един тъмен италиански път. 

Чакането си струваше и появата на красивия автомобил, инспириран от 250 GT, беше величествено, а на волана сияеше Михаел Шумахер. 


Представянето беше уникално по рода си и от фирмата се надяват това да помогне за успеха на продажбите. След това в късо интервю Schumacher обяви, че колата е опит за комбинация между спортния потенциал на Ferrari с комфорта и практичността на ежедневното каране. 


Кадрите показваха червено Ferrari California да се носи около завода в неповторим стил. California определено е красив автомобил и презентацията направи всичко възможно за да подчертае това. Във фирмата очакванията са с този модел да се навлезе в нови потребителски територии, а California да бъде първото Ferrari за много нови купувачи.. 


Двигателят на новия автомобил е V8 с обем 4.3 литра и мощност 460 к.с. (343kW). Продажбите на California ще започнат в първите месеци на идната година. Макар цената все още да не е обявена официално, прогнозите са тя да стартира от около 130 000 евро. Тази цена прави California най-достъпното Ferrari в моделния ред на фирмата. 


За това допринася и потреблението на гориво, което е с 30% по-ниско в сравнение със средното при останалите модели на Ferrari. Вредните емисии от CO2 също са ниски за едно Ferrari – 305 г./км. Това се дължи на новото поколение на двигателя и на трансмисията с два съединителя и седем скорости, която има четири различни режима на работа. Аеродинамиката е перфектна. Всичко това прави новото Ferrari California най-екологичният автомобил сред супер колите. 


Автомобилът е екипиран с най-ново поколение на системата F1-TRAC за traction control. Ускорява от място до 100 км/час за под 4 секунди. 


А ето и няколко думи от Михаел Шумахер при представянето на модела:
0 от 500