IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche с 35% дял във Volkswagen

Porsche повиши дела си във Volkswagen Group с 4% и сега държи 35% от акциите на групата, като по този начин превърна VW в подразделение на Porsche Automobil Holding.

Porsche с 35% дял във Volkswagen
Историята очевидно не свършва до тук, защото според немските закони сега се изисква от Porsche да представи формално предложение и за закупуване на Audi като част от новата структура нa акционерите. След съобщението за променената структура на собствеността във VW, шефът на Porsche Венделин Видекинг (Wendelin Wiedeking) увери инвеститорите, че неговата фирма няма намерение да отделя Audi от VW Group, поне в скоро време, съобщава Automotive News. “Ние виждаме Audi като интегрална част от VW и нямаме интерес да вадим фирмата от групата”, заяви Видекинг. 


Тези новини идват в светлината на все по-големите разминавания между Porsche и VW за това кой да контролира ежедневната дейност на групата след промяната в собствеността. Наскоро VW призова Porsche да стои настрана от управлението на рутинните ежедневни операции. 

Промяната възбуди противоречия и между синдикатите в двете фирми. Профсъюзите във VW имат доста големи права и сега негодуват, че в новия Борд на директорите Porsche ще има повече директори, въпреки че имат по-малък персонал който да представляват там. 

По-рано Porsche съобщи, че има планове да увеличи делът си в собствеността на VW до над 50%. Европейската Комисия разреши подобна стъпка през юли и тя ще се осъществи вероятно в скоро време. 

По закон обаче, немската провинция Долна Саксония е вторият най-голям притежател на акции в групата VW с техния дял от 20% право на глас. От провинциалното правителство заявяват, че ще запазят тази си позиция. Това означава, че дори да има и 50% от акциите, решенията на Porsche могат да бъдат блокирани от Долна Саксония. 

Сега Видекинг заяви, че се надява да бъде намерено бързо решение на това противоречие, както и на спора между профсъюзите за представителството на работниците при новите обстоятелства. Шефът на Porsche обаче не можа да предложи нищо конкретно за решаване на заплетената ситуация.
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    знаещ ( преди 16 години )
    баси, селяни, кво прайте бе? кат ви видя по пътя и настръхвам - само Голфовете/изключвам 5цата/ и БМВтата карат като че ли пътя е техен! никво уважение, никви знаци... абсолютни ***...
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    BMW ne sa lo6i koli, no wickedsixd si e pulen pomqr
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    m ( преди 16 години )
    to i na pejoto dizela ve4e e na edno nivo s tozi na vw.otkakto izleze hdi-to.golem ***.predi beha dobri karal sam 9 godini.sega za nov pejo dizel ne6ta da 4uq.
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Еми тва ти е грешката,*** нали ти казах елемнтарен си. Защо си мислиш че "невероятните бг псувни на майка" ме трогват? Мислиш ли че ми пука от някъф тука дето пише какво мисли за мен? Аз си изказвам мнението такова каквото си е,за което и са тези коментари. Да понякога по остро от останалите,но казах ти защо. Всички марки трябва да се уважават,само че няма такова уважение и не виждам защо и аз да уважавам другите. Както и да е,айде качвай се на Гоуфа,отваряй си стъклата нищо че вали,надувай музиката и ме псувай на ум. Аз имам къде къде по приятни мисли. И нямам намерение да те псувам.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Перник ( преди 16 години )
    Ама ти наистина си ***-ще продалжавам да дразня,това ми е целта!Ти пич,на колко си,щото ако си на 30 мислиш като първолак!А щом ти е приятно който влезе в сайта да те псува,добре,само незнам защо е нужно *** да я сърби *** постоянно,не ти е виновна женицата,че си се пръкнал ***!
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Карам Пежо защото не съм кон с капаци като вас и защото така съм преценил като съм гледал. Защото не съм пернишки гъзар като тебе "Перник" и не бих взел кола на 1000 години само и само да е някоя "гъзария" а съм гледал да зема нещо разумно. И трябва ли като съм фен на БМВ да карам БМВ? Не може ли плюс тва да си фен на няколко марки? О забравих хората като тебе са ограничени и си казват "мойто е най-хубаво",други коли няма. Нали така?
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    vw са първи по продажба на автомобили в европа и трети в света! фау ве ! без дъщерните фирми!
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    просто ме наречете злопаметен и толкоз. Имаше няколко човека тука дето мн силно така ме подразниха и които писаха какви ли не глупости под всички статии на БМВ,които дори почнаха да пишат и под останалите статии че едва ли не няма друга кола на света освен Алди и всички "крадат" от тях. И сега няма да спра да пиша и да ги дразня. И по вашите мнения разбирам че успявам,щом се дразните значи ще продължавам,защото тва ми е целта. На простотията и лошотията се отвъща със същото.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Перник ( преди 16 години )
    Ей *** нещастен,да ти е.. майката!Писна ми да ти гледам жалките и завистливи коментари.Нали си големия фен на БМВ,защо караш Пежо бе!Говнар
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    колкото пъти съм влизал във този сайт,само ти си тука!То пък бива да злобееш ама ти си направо се оливаш,разбрахме че си фен на бмв,приеми факта че има и фенове на ауди или каквато щеш марка!Тебе те кефи бмв тех ауди,толкова ли е сложно,нито ти нито те ще легнат така че стига вече!Тоя бил селянин,онзи не знам си какъв ама само ти обиждаш и псуваш като хамалин!