IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Megane отново ще има и версии седан и комби

Renault наскоро представи първите официални снимки и някои данни за новото поколение на Megane.

Новият Megane отново ще има и версии седан и комби
Информацията обаче беше само за хечбека с пет врати. Както при предишните две поколения, френската фирма подготвя и други версии на каросерията – седан, комби и спортно купе, които ще бъдат на пазара през следващата година. 

Купето малко или повече е известно, защото Renault показа Megane Coupe Concept на изложението в Женева през март. Именно на негова база ще се произвежда и серийната версия на купето. 


Сега пред нас са първите компютърни образи на бъдещия Megane седан и Megane комби. Както се очакваше, седанът е много близък по дизайн до хечбека с пет врати, но задната част завършва с класически багажник вместо с пета врата. Този модел ще има свои уникални задни светлини. 


При комби модела разстоянието между осите ще бъде удължено, а покрива ще бъде леко вдигнат. 

Двигателите за двете версии на каросерията ще повтарят тези, които ще видим с хечбека. Това означава широк набор от бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.6 до 2.0 литра при бензиновите и 1.5 до 1.9 при турбодизеловите тип dCi. Засега директното впръскване на горивото няма да бъде въведено, вероятно това ще стане при някое от по-късните обновявания на модела. 

Както е известно продажбите на хечбека с пет врати ще започнат веднага след автомобилния салон в Париж. Другите версии ще влизат на пазара постепенно през първата половина на идната година.
0 от 500