IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови шпионски снимки на бъдещия Z4

Новото поколение на BMW Z4 беше забелязано по време на тестове около Мюнхен.

Нови шпионски снимки на бъдещия Z4
Шпионските снимки показват, че хванатия прототип е с твърд покрив, който е от две части. Това за пореден път показва, че новото BMW Z4 ще бъде с твърд сгъваем покрив, който ще замени мекия покрив при сегашното поколение. 


Все пак е добре да имаме едно наум, защото BMW често използва различни „мулета” за тестване на своите нови модели и в крайна сметка може да се окаже, че покривът на бъдещето BMW Z4 отново ще бъде от платнена материя, но като че ли този път това е малко вероятно. А има и трети вариант, баварците да разработят модела с твърд и с мек покрив, нещо което Mazda направи със сегашното поколение на Miata / MX-5

Като оставим настрана вариантите за покрива, известното около новият Z4 е това, че колата ще бъде произвеждана на базата на Серия-3, като ще остане с подобни размери като тези на сегашния модел. Стилът също ще напомня на днешния модел, но прогнозите са бъдещият Z4 да има по-агресивен вид. 


Двигателите за новия Z4 ще дойдат изцяло от тези предлагани със Серия-3. Сред тях ще бъде и най-новото поколение на агрегата на BMW с обем 3.0 литра bi-turbo с шест цилиндъра, който предлага мощност от 326 к.с. при 740i и 306 к.с при 335i. Ще видим и двигателят V8 от M3 с мощност 420 к.с и работен обем 4.0 литра, като той ще бъде монтиран на най-силната версия Z4 M. Също като сегашния Z4, и новият roadster ще бъде предлаган на европейските пазари с базисен двигател с четири цилиндъра и обем 2.0 литра. 

Според най-новите информации, серийната версия на BMW Z4 ще има премиера на автомобилния салон в Детройт през януари 2009. Не е изключено обаче да видим някаква версия още през ноември тази година на изложението в Лос Анджелис. Вече е известно и това, че новият Z4 ще се произвежда в Германия, а не в САЩ, както беше досега. Очаква се продажбите на модела да започнат от пролетта на идната година.
0 от 500