IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault с нова концепция на кросоувър

През октомври на изложението в Париж, Renault ще покаже новата концепция на кросоувър, наречена Ondelios.

Renault с нова концепция на кросоувър
Външният вид на колата е инспириран от авиационни елементи, а кросоувърът е показателен за вижданията на френската фирма за бъдещите й луксозни модели. 


Renault Ondelios има дължина 4800 мм и е с дизайн подсигуряващ й много нисък коефициент на аеродинамично съпротивление. Автомобилът е с две огромни врати, които се отварят с технологията „крило на чайка”, Седалките са в три реда ,местата са шест. Всяко кресло е със самостоятелна мултимедийна система от Samsung. 


Renault Ondelios е с хибридна система за задвижване, комбинираща турбодизелов двигател с обем 2.0 литра и мощност 205 к.с. и два електромотора разположени на задната ос. Освен от акумулатори, двата електромотора ще бъдат захранвани и от системата за регенериране на енергия от спирачката. Скоростната кутия е с два съединителя и седем степени. Електродвигателите могат самостоятелно да движат колата при градски условия и бавен ход, както и да се включат при рязко ускорение и да подпомогнат дизеловия двигател при големи натоварвания. 


Ondelios ускорява от място до 100 км/час за 7.8 секунди. Според производителя средният разход на гориво при комбиниран режим на работа е 4.5 литра на 100 км. Вредните емисии от CO2 са 120 г/км. 
0 от 500