IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Mercedes SL ще бъде AMG Gullwing?

Появиха се информации, че заместникът на Mercedes SL gullwing може и да не носи марката на Mercedes, а да бъде първата серийна кола с марката AMG.

Наследникът на Mercedes SL ще бъде AMG Gullwing?
Това ще подчертае динамичните качества на бъдещия модел и ще позволи да се експериментира повече. Появиха се и информации, че моделът може да се казва просто ‘Gullwing’ ("крило на чайка", показващ начина на отваряне на вратите), а не ‘SLC,’ както се очакваше досега. 


AMG Gullwing ще бъде показан като сериен прототип най-вероятно на автомобилния салон в Женева през 2010 г, а концепция на този модел ще видим още идната година във Франкфурт. Вече се знае, че ще има и вариант кабрио, който ще се появи най-вероятно през 2011 г. 

Най-новите компютърни образи на бъдещия супер модел дават представа как вероятно ще изглежда. Фаровете имат нов дизайн, какъвто не сме виждали на нито един друг модел на Mercedes, отворите за въздух са огромни. Това заедно с емблемата на Mercedes доминира в предната част. Размерите на колата са : дължина 4650 мм, широчина 1950 мм и височина 1250 мм. Разстоянието между осите е 2700 мм. 

Досега прототипите тестващи колата винаги са били с тежка маскировка, като в един от случаите дори бяха използвани панели от Dodge Viper. 


Двигателят ще бъде естествено от AMG, познатият ръчно произвеждан V8 с обем 6.2 литра с очаквана мощност 580 к.с. (433kW). Той ще бъде разположен в предната част на колата, но зад предната ос, като това ще подсигури перфектно разпределяне на теглото. Задвижвани ще бъдат задните колела чрез нова скоростна кутия с два съединителя. 

AMG Gullwing трябва да има собствено тегло не по-високо от 1650 кг., планират създателите на модела, като това ще позволи колата да ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 4 секунди и да постигне максимална скорост около 320 км/час. 

Предварителните очаквания са цената на Gullwing да бъде около 150 000 евро, а производството ще е в серия между 3000 и 5000 броя годишно.
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IMC ( преди 16 години )
    Това си е компютърно симулиран образ нормално е да се използват елементи от други коли. На мен ми е интересно само как Gullwing, ще стане кабрио, как ще се отваря вратата, то просто ще си е няква друга кола. Нали името идва от вратите.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    МБ-то мн ми харесва,съчетава тъй модерния днес дизайн комбинация от малко ретро и нови заоблени форми. Наистина доста добре ще изглежда този Мереджан. Не знам кво пак намирате кусури на фаровете. Е приличат малко на GTR и 350Z,но ако се загледате повече ще видите че идята и позицията им е доста различна.по издължени са...
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    тука мн хора има дето с ръка на сърцето могат да ви кажат че тва крадено именно от аЛди хаха нищо че няма нищо общо с дизайна,важното е че има 2 вида коли. красиви (крадени от алди) и грозни нали така бе алди фенс ;))
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    quiksilver ( преди 16 години )
    Оригиналнит Gullwing е наистина по-красив. В една класация за роудстер на века беше на второ място. Има всички предпоставки да е първи, но поради странната форма на купето и вратите, гнерацията греела много. Така купето се загрявало много и вътре ставала страшна жега....
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Bo ( преди 16 години )
    Ima spored men farovete to4no puk na "The Godzilla" Nissan GTR. Originalyt na Gullwing e mnogo po-krasiv, tova e plebeiska grozota.
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ge2star ( преди 16 години )
    абе хора,ясно прилича на това прилича на онова...компютърен образ е все пак,прототип...
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Blago ( преди 16 години )
    точно фарове на нисан 350Z.
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    majorsf ( преди 16 години )
    По принцип съм страшен фен на Mercedes ,но от това което пише в статията се надявам да не носи името на марката ,а да си е отделен модел-само AMG примерно..
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    фаровете са като на новиа Рено-Меган
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Като се има в предвид, колко са грозни мерцедесите, този изглежда много добре! Вие сега за едни фарове проблем ли ще правите? Няма да е 6 без 20, 6 без 10 ще да е - хахахаха! Какво като приличат на 350Z фаровете? :)