IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще прави кола за 4500 евро

Skoda планира да се включи в сегмента на супер евтините автомобили.

Skoda ще прави кола за 4500 евро
От чешката фирма възнамеряват да разработят автомобил, който на пазара да струва около 4 500 евро. Този автомобил ще бъде предназначен главно за развиващите се пазари и най-вероятно в Европа няма да бъде продаван. 


Обмисля се малката шкода да се произвежда и продава първо в Индия, която е един от най-бързо развиващите се автомобилни пазари и в същото време най-големият за подобни супер евтини коли. 

Информацията за супер евтината Skoda беше потвърдена от говорител на фирмата, който заявява пред вестник Dnes, че бъдещата евтина Skoda няма да има общо с модификацията на Volkswagen Up!, която също ще се произвежда във фирмата. 

„Не свързваме този модел с никой друг, който съществува или е в проектна фаза”, заяви говорителят на Skoda и допълни, че в Индия в скоро време Skoda ще произвежда още четири нови модели, освен сега сглобяваните там Octavia и Fabia.  
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Професионалист ( преди 15 години )
    Чехите са добри техничари и работят с мерак - ще направят добър евтин автомобил. А за сведение на някои колеги дето гледат повече емблемата от самия автомобил ще кажа , че по качество на сглобката Шкода превъзхожда повечето "престижни" марки - в заводите в Чехия работят потомствени автомобилостроители - Шкода е на над 100 години. В повечето заводи, произвеждащи "престижни" марки работят доста гастарбайтери с ниска техническа култура, на които бащите са били пастири и земеделци.
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MERCEDES W116 ( преди 15 години )
    Абе Triforce какъв Файтон те гони бе.ФАЕТОН се казва.
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Супърба е Пасат, а Октавията - Голф. Както и при Сеат, така и при Шкода, Фолксваген имитират по-горен клас на автомобилите си и винаги намират кого да излъжат. Реално колите им дори са с по-малки размери от добрите предложения в класа си. Казвам го като човек карал доста Шкода и като такъв който никога няма да си купи такава. Дървена и тясна кола. Здрава, да, но това не е достатъчно, а и все пак не липсват дефекти, някои от тях на проектно ниво. А цените им не са никак ниски.Ако Фолксваген оставят Шкода на чехите може и да излезе нещо дабро някой ден.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Тоз супърб не е ли едно към едно с октавията? Или е по-голям?
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Няма Фолксвафен ФАНТОМ, а ФАЙТОН! Като онова, дето е като КАРЕТА, ама закрито. Ти дори моделите не знаеш, пък си тръгнал и в сегментния ред да сравняваш модели... Но е добра, съгласен съм!
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Според мен новия суперб не е в гамата на пасата, а в на фантома. Суперба е дълъг 5 метра огромно нещо просторно ... абе баш ЛИМУЗИНА... Също така смея да твърдя, че новия суперб няма нищо общо с всички шкоди до сега. Лично аз очаквам скоро време да има бум на продажбите на суперб-а както беше 2004-5 година с шкода октавия.
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Новата Октавия с не знам си какъв съединител не придърпвала, както при Супърб. Това само за информация. А иначе Супърб с всички екстри и мотор 2.0 е с 20 000 лева по-евтин от Пасат с всички екстри и мотор 2.0. Има по-малко дефекти и т.н. И на мен не ми харесва емблемата особено, НООООО тестовете и статистиките показват, че е много добра марка! Аз лично не си взех Октавия, а взех Корола, понеже не може Клас Д автомобил да има междуосово като на Королата... няма логика. Иначе май всичко си им е наред на Шкодите.
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    quiksilver ( преди 16 години )
    С кои модели е завоювала доброто си име в Ангиля? Предполагам с малките и не толкова скъпи? Шкода винаги са правили по-малки и достъпни коли, в което няма нищо лошо! Идеята ми е че ако ще купувам Шкода, то тя ще бъде малка и евтина. Ако пък търся кола с екстри за повече пара, то воубще няма да се замисля за Шкода...!
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Толкова глупости на едно място изречени за Skoda рядко може да се видят. Малко факти за начинаещи. Skoda е най-успешната марка в грепата VW по ръст на продажбите. За последните няколко години модели н Skoda започнаха да се произвеждат в общо 7 държави. В страни като Великобритания марката се ползва с по-голям авторитет от VW, като я подреждат като по-надеждна от немските автомобили. Тоя дето иска Fabia за 4500 евро може да си купи за тия пари пернишки Golf fj 1996.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    k ( преди 16 години )
    ei tiya v india li se praili be