IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият пътнически автомобил с двигател V12 е на пазара

Audi Q7 V12 TDI беше показан за първи път на автомобилния салон в Женева през март тази година.

Първият пътнически автомобил с двигател V12 е на пазара
От тогава до сега обаче, от Audi не даваха никакви технически данни за серийната версия на този автомобил, нито съобщаваха кога ще започнат продажбите му. 

Вече може да се потвърди, че първата кола в света предназначена за пътници и имаща двигател V12 TDI ще бъде в продажба от края на тази година, ще има обем 6.0 литра, мощност 500 к.с (368kW) и максимален въртящ момент1 000Nm. 


Ускорението на Q7 с V12 от място до 100 км/час е за 5.5 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/час. Може би най-впечатляващ от всички тези технически показатели е максималният въртящ момент от 1 000Nm, който е наличен още от 1750 об/мин и е на разположение до 3250 об/мин. 


Въпреки тези впечатляващи данни за динамиката и огромния обем на двигателя, SUV моделът се нуждае средно само от 11.3 литра на 100 км, според данните на производителя. Ключова в това отношение се е оказала преработката на инжекционната система common rail, като налягането на горивото при впръскавето е достигнало до 2 000 бара. 


Шасито на Q7 е от алуминий, като окачването е въздушно с електронно контролирани шокови абсорбери. Q7 V12 е стандартно с лети джанти 20 цола, по избор размерът може да достигне и до 21 цола. 

На външен вид Q7 V12 TDI може да бъде познат по по-широката следа отпред с 30, отзад с 26 мм, задните светлини са затъмнени, накрайниците на ауспуха са два и имат закръглена форма, има защитни престилки от стомана и по избор прозрачен панорамен люк. 


Вътре има много елементи от алуминий, велурени постелки, педали от неръждаема стомана. Спортните седалки се регулират електронно, като се подгряват не само предните, но и задните места. 

Цената на Audi Q7 V12 TDI в Германия е 130 600 евро.
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Razboinik ( преди 16 години )
    X5 i X6 versii M,6te razpolagat s 406 kon4eta,kak mislite ,4e 6te se op1nat na tova Audi?Kolata si e super
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Аз пък искам за парите, дето някой ще плати за Кю7 да си взема Nissan 300ZX и с другите пари ще има го карам бая време... да дойде да ме настигне! :)
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    WickedSixD може и да е тъпотия ама първо Q7 4.2 TDI минава Х5 с близо 5 литров бензинов мотор с би турбо нищо ,че Х5 е по-малък и по-лек. Дизелите на Ауди мачкат бензинките. Виж какви характеристики има Ауди А5 3TDI с 240коня ускорението му е почти колкото М3 а като му сложиш и един чип за 1000лв. вече ускоряваш като М3 !! нищо ,че новата М3 е с близо 2 пъти повече коне и доста по-голям мотор а разхода е двойно по-голям. Освен това това Q7 е уникално не стига ,че е супер бързо и мощно но има едва 11 литра разход нещо не мислимо за бензинка. Ти кво искаш от София до Бургас да заредиш 2 пъти или един? И това ,че има някакви стотинки разлика в горивото не компенсира близо двойния разход. И накрая но не на последно място този мотор на Ауди е Шампионски с този мотор миналата година Ауди спечелиха Лю Ман с кола Ауди R10. Все пак много хора искат шампионски мотори.Не е същото да караш бърз мотор и шампионски мотор . Този факт носи наслада. И много хора ще си платят, за да го имат в гаража си.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Коце ( преди 16 години )
    Не е върховна тъпотия,понеже ти може да си върховно да не казвам.Идеята за такъв дизел е да се покаже възможностите на новите дизели.А бензина да не е по-евтин или ти си газ ще караш x5-петицата.X5 е хубав автомобил но едва ли ще стигне средния разход на аудито
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Poneje vsi4ki pendeli fenove na Audi pi6at po vsi4ki temi,e sega po4vam i az!Da napravi6 V12 dizel e vyrhovnata typotiq osobeno s tozi skyp dizel.A X5 i X6 v M versiite 6te sa 4udovi6ta koito 6te ostavqt tozi "kamion" ili "povdiganto kombi" dosta zad sebe si.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    jjj ( преди 16 години )
    dobri sa Audi skoro idva M5-NEW i X6 M versia pojelavam priatni sunishta na krug4etata
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Първия V12 дизел да но иначе S-класа на Мерцедес, 7 сериа БеЕмВе че и АУДИ имат А8 W12 ако не се лъжа и Файтон на фолксваген
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    v12 ( преди 16 години )
    никой ли не се сеща за бмв 7 серияр mercedes s600, за пакет на брабус SV12 които го им апочти на всички модели на мерцедес сигурно забравихте, а да тя G-класата е супер спортен автомобилр нали я направиха safety car !!!!!!!!!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    quiksilver ( преди 16 години )
    Да! С 5 или 7 места. Не се сещам и за друг четириврат автомобил с 12 цилиндров двигател......
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Защото другите са състезателни. Това е сериен пътнически автомобил.