IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Astra ще бъде в стила на Insignia

Opel публикува няколко снимки-тийзъри на бъдещата Astra.

Новото поколение на Astra ще бъде в стила на Insignia
Те са толкова неангажиращи и не показват абсолютно нищо, че спокойно може и да бъдат подминати, но по-важна е информацията към тях. 


От Opel казват, че следващата генерация Astra ще бъде с дизайн стъпващ на реализираното от Insignia. 

Наред с това, при тази смяна на поколенията при компактния хечбек ще бъдат сменени и двигателите. Новият набор от агрегати с Astra ще бъде с по-висок максимален въртящ момент при по-ниски обороти и ще има по-ниско потребление на гориво. 

Новата Astra ще използва не само стилистиката от външния дизайн на Insignia, но и част от технологиите използвани при нея. 

Става въпрос за технологията четяща пътните знаци и информираща шофьора или за системата на Insignia Adaptive Front Lighting, която сама променя светлините съобразно времето и пътните условия. 

Премиерата на новото поколение на Astra е насрочена за автомобилния салон във Франкфурт, но през следващата година. 


Вицепрезидентът на GM Europe Марк Адамс (Mark Adams) казва: “Сегашната Astra е комбинация от високи технологии и привлекателен дизайн. С новото поколение обаче, ние ще направим голяма крачка напред и в стила и в технологиите, като в същото време ще наблегнем на спортните характеристики на колата”. 

Новата Astra ще бъде с повече екстри и ще продължи усилията започнати с Insignia да се позиционира в по-луксозния сегмент от пазара. 

Новият вариант с три врати ще има свой самостоятелен дизайн, съществено различаващ го от този с пет врати и наблягащ на спортните му възможности. 

Продажбите на следващото поколение Astra обаче ще започнат с хечбека с пет врати в началото на 2010 г. Спортната версия с три врати ще се появи около 6 месеца по-късно.
0 от 500