IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще модернизира S-Клас

Сегашното поколение на Mercedes-Benz S Class е на пазара от 2005 г.

Mercedes-Benz ще модернизира S-Клас
От фирмата са планирали през следващата година този модел да получи умерен фейслифт и модернизация, за да може да отговори на предизвикателствата от появата на изцяло новата Серия -7 на BMW и новото поколение на Audi A8, което трябва да се появи на пазара през 2010 г. 


Прототипи на обновения модел вече бяха засечени в Германия и в САЩ по време на тестове. Най-новите шпионски снимки на обновената S-Класа показват доста ясно какво може да се очаква от фейслифта на луксозната лимузина. 

Единствената по-голяма промяна е новият дизайн на фаровете и новите предна и задна брони. Виждат се и малки промени в радиаторната решетка, нови диодни дневни светлини и променени отвори за въздух. Заедно със стандартната S-Class, промени ще претърпи и AMG версията. При този модел броните също ще бъдат нови. 

Най-вероятно при това обновяване на S-Клас няма да има промени в двигателите и те ще останат същите, които и сега се монтират на луксозния автомобил. 


Все пак има и нещо ново, през следващата година ще видим нов хибриден модел S400. Системата ще бъде от бензинов V6 двигател с обем 3.5 литра и електродвигател с мощност 15kW. Комбинираната мощност на хибридния мерцедес ще бъде 295 к.с. (220kW), а максималният въртящ момент ще е 375Nm. Хибридният вариант ще има относително добра динамика, като ще ускорява от място до 100 км/час за 7.3 секунди. Средният разход на гориво ще бъде според производителите 7.9 литра на 100 км. 

S400 Hybrid ще бъде с литиево-йонни батерии, като от Mercedes считат, че ще бъдат първият производител предлагащ серийно производство с новото поколение акумулатори.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мно0го ( преди 16 години )
    Това,че ауди са сложели някакви светлини,не означава,че са ги измислили те.Мерцедес си остава най-добтрата дугите са бараки,на нищо не прличат
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ауди ,Мерцедес и БМВ. И трите марки са изключително конкурентни! И трите са немски! И всяка е с подчертана индивидуалност. Да Мерцедес копират от Ауди дневните лед светлини но какво от това? Щом едно нещо е хубаво трябва ли само една фирма да го предлага? А я напишете колко марки пък копират 1 към 1 едно тези три немски марки? Няма да ви стигне мястото ,за да направите списък. Това са марките и цял свят признава ,че по добро от това няма! Комбинация от комфорт, глезотии, динамика, дизайн и иновации. И всичко това поднесено с вкус, това са немските инженери. Всички останали са след тях.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Phantom ( преди 16 години )
    Добре ,че е AUDI да имат от къде да крадът нови иновации като нови диодни дневни светлини ,който AUDI първи ги въведоха на R8 и после на другите модели а сега на готово BMW и Mercedes си ги слагат на техните модели.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Както винаги - много грозно! Все пак е Мерцедес! Трябва да е грозно, иначе няма да се купува от неразбиращите!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Еййй видяха как Ауди обраха овациите с новите фарове с дневни лед светлини и сега Мерцедес почват и те да ги въвеждат. Да видим БМВ колко ще издържат докато и те се престрашат да изкопират иновацията от големия си конкурент.