IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова шпионска снимка на Серия-5 на BMW

Ако се абстрахирате от шарения тапет върху багажника на колата, това е най-ясната шпионска снимка на новата шеста генерация на BMW Серия-5.

Нова шпионска снимка на Серия-5 на BMW
Днешната „петица” на Баварската фирма е сред успешните модели от ерата на дизайнера Бангл, въпреки противоречивото й посрещане на пазара. Някой може и да не се съгласи с това, но е факт, че E60 успя да се нареди сред най-продаваните луксозни седани в своя сегмент. 

Вече се знае обаче, че наследникът на днешната „петица” няма да има толкова радикален дизайн и едва ли ще предизвика толкова полемики при появата си. Дали това е за добро или не, ще видим. 


Подобна теза се потвърждава и от това което виждаме на шпионската снимка на новото поколение на BMW Серия-5. Първото впечатление е, че новата „петица” ще вземе нещо от стилистиката на новата Серия-7, показана това лято. Точно като модела на Серия-7, която беше инспирирана от CS Concept, и новата „петица” има сравнително високо купе, което се е отървало от сегашните противоречиви форми в задната си част. 

Вече се знае, че новата Серия-5 ще бъде по-голяма от досегашната и това ще подобри пространството в интериора. В същото време обаче, колата ще бъде по-мека от тази която наследява. Това се е получило от голямото използване на алуминий в каросерията и шасито. 

Очакваме с новата „петица” да се предложи много широк набор от бензинови и дизелови двигатели. Сред тях ще видим и новия би-турбо V8, както и различни атмосферни и турбо версии на четири и шестцилиндрови бензинови и дизелови агрегати. При бъдещия M5, според източници от BMW, ще бъде изоставен V10 с обем 5.0 литра и мощност 507 к.с.и вместо него ще се използва по-мощния би-турбо V8. 

Премиерата на новото шесто поколение на Серия-5 на BMW ще бъде в началото на 2010 г., а продажбите в Европа ще започнат през есента на същата година.
0 от 500