IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-грозните автомобили на планетата според британците

Automedia.bg вече ви запозна с анкетата на британския ежедневник The Daily Telegraph, в която читателите на вестника определят най-грозните автомобили произведени някога.

Най-грозните автомобили на планетата според британците
Ето крайното подреждане и финалната десетка.
На десето място е PT Cruiser. Сред 309 модела споменати в анкетата има доста американски ретро автомобили. Този обаче се промъкна на най-предно място.

Девето място заема Austin Princess/Ambassador. Странният дизайн не се възприема и колата няма успех на британския пазар. 

Малко изненадващо на осмо място в класацията е скъпия SUV Hummer. Дали обаче само наличието на 20 инчови джанти и възможности в пустинята са достатъчни за успех?

Седми сред определените за най-грозни автомобили е Ford Scorpio. Този модел определено беше катастрофа за дизайнерите на американската фирма и бързо беше забравен в Европа. 


Шести в подреждането е отново американски модел - AMC Pacer. Определено несъразмерна кола, къса не само за американските стандарти, но за сметка на това широка. Предимството на Pacer е, че не може да бъде сбъркан на пътя, но това определено се дължи на грозния му вид. 


Челната петица на грозните автомобили, определена от читателите на вестник The Daily Telegraph е завършена от Porsche Cayenne. Според нас, това определено е изненадата на британската класация. Дали пък мястото на този класен и добре изглеждащ автомобил в подобна класация не се дължи на нарушената традиция от Porsche? Консервативните британци трудно могат да преглътнат превъплъщението на спортните автомобили в голям SUV автомобил. 


На четвърто място е Austin Allegro, втори модел на фирмата в десетката. При него решетката тип Rolls- Royce стои комично на компактния автомобил. 


На почетното трето място е Ssang Yong Rodius. Дизайнерите на фирмата са търсили ефектна прилика с луксозна яхта. Най-добре да бяха потопили резултата в средата на океана. 


Второто място е за Fiat Multipla 2. Няма съмнение, че този италиански автомобил трябва да бъде отличен за грозен дизайн. Дори доста време при гласуването в интернет италианският модел водеше класацията. 


Най-грозен сред грозните, според читателите на The Daily Telegraph e един малко познат в Европа автомобил – Pontiac Aztek. Това че най-грозен за всички времена е американски автомобил, вероятно е заслужено.Aztek беше първият кросоувър на General Motors, който беше създаден на базата на концепцията от 1999 Xtreme. Моделът беше произвеждан в Мексико и продаван от 2001 до 2005 г. в САЩ с V6 двигател и обем 3.4 литра. Там го определяха като изключително нестабилен автомобил. След доста мъки, производството и продажбите бяха прекратени. 

 
0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 2 rate down comment
    !!! ( преди 11 години )
    Може и да не е много стилна, но FIAT MULTIPLA е била кола на годината 2000, и е обявена за най - добрата семейна кола именно от британците. Нашата кола е такава и е много практична и икономична, на дължина е по - къса от ХЕЧБЕК!!! Няма да намерите друга кола като нея! И като не знаете не се обаждайте!
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    МоМо ( преди 12 години )
    Абе,като ги знам каква красива нация са бритовете,не съм убеден,че даже имат право да говорят какво било красиво ама айде ;)Половината коли тук са по-скоро с интересен дизайн,отколкото грозни.Да не забравяме и годината на производство и модните тенденции тогава.Някои от новите модели на Хонда,Тойота,БМВ и Нисан спокойно могат да участват в такава класация.Съгласен съм с писалият по-долу,че БМВ си променя стила в негативна посока,дори мисля,че скоро ще е доста трудно да се различат от другите...
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Само на разбирам Крайслерът какво търси в тази класация.
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Шмрък ( преди 12 години )
    Аз за това Кайен не карам.
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    MoTkO ( преди 15 години )
    propysnali sa golf 1,2,3,4,5,6......77,78....
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    BAHKO ( преди 15 години )
    vinagi s1m bil po4itatel na italianskia dizain (karam HOB Fiat Punto) no naistina Multipla-ta e podigravka . Sorry za koeto
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    me ( преди 16 години )
    само джипа на субару липсва???
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    slepus ( преди 16 години )
    Повечето коментари нямат общо с автомовилния дизаин - то е според чуствителноста на навлюдаващия. Аз смятям че Крис Бенгъл руши имиджа на БМВ но то е за сметка на продажбите. А издутите нови АУДИта приличат на *** накичен с коледни лампи. Вижте Брера ,Ц8, 159 маи само италианците знаят какво правят.
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    is ( преди 16 години )
    А къде е Форд - Ка? Тя също е много грозта!!!
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Z ( преди 16 години )
    Ццццц...кат исакш ритока и голяма семейна кола вземи си минаван,ван или една джипка,не ми говори за тоя трошляк.