IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи и състезателен вариант на R8

Audi създаде състезателна версия от супер автомобила R8. Това е кола с мощност повече от 500 к.с., със задно предаване, обозначена като GT3.

Audi направи и състезателен вариант на R8
Новият болид на Audi ще участва само в национални серии и състезания в Германия, където ще си съперничи с модели на Porsche и Aston Martin. 


Съгласно правилата на състезателната Серия GT3 не е разрешено автомобилите да са с предаване 4х4. По тази причина в Audi са променили R8, като целият въртящ момент е пренесен към задната ос. Това става чрез съвсем нова скоростна кутия с шест степени. 

Все още фирмата не е публикувала подробни технически данни за Audi R8 GT3. Знае се, че двигателят има мощност надхвърляща 500 к.с., но дали това е V8 или V10 не се знае. Не е известно и какъв е максималният въртящ момент. 


Официалната премиера на този състезателен автомобил ще бъде в началото на 2009 г. 

"От времето в което официално представихме R8, клиентите ни буквално ни заливат с въпроси дали ще разработим и състезателна версия”, казва Волфганг Улрих (Dr Wolfgang Ullrich), шеф на спортното подразделение Audi Motorsport. "R8 е прекрасен автомобил на чиято основа можем да произведем редица спортни и състезателни модели за нашите клиенти”, допълва Улрих. 


По-рано през тази година, директорът по разработката на двигатели в Audi, Волфганг Хатц (Wolfgang Hatz) заяви, че се разработва и серия RS на супер автомобила R8. Този модел ще бъде с двигател V10 с обем 5.2 литра, с две турбини и мощност 572 к.с. Появата на Audi R8 RS се очаква към края на 2009 г.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха ха Ако още не си разбрал М6 е автомобил ,който дизеловия R8 направи за смях. Така ,че е хубаво да попрочиташ книжки ,за да не ставаш смешен като в момента. Със същия мотор пък Q7 прави за смях най-мощния Х5. Пълен смях си брато. БМВ отдавана е догонващия. RS6 се подигра с М5. А новото RS5 ще омете пода с М3 това е положението . БМВ вече отдавна не са това ,което бяха. а и само да добавя ,че още като излязоха М5 и М6 Моделите на Мерцедес ги направиха буквално смещни. М-серията е доста по слаба от AMG .. Ама кой да чете.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    quiksilver ( преди 16 години )
    смешно ми е! и няма как иначе. караш по пистата R8 с каска и какво ли още не и те изпреварва некав пич с М6, който отива на работа....все още е слаба колицата, пък и ауди нямамт традиции в задното предаване!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Anonimen ( преди 16 години )
    Ne tiq prosto se NAAKAHA ..To ne beshe R8,RS,S neznam si kakvo s neznam si kakvi dvigateli..Chalgari..
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Това е най-логичното нещо. Така се постига двоен успех. Допълнително се популяризира автомобила, а на най-спортните фенове се дава каквото искат - задно предаване!!! Сега няма да има недоволство (било то и основателно) че R8 недозавива и затова не е чистокръвен спортак!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ASD ( преди 16 години )
    TEQ PREKALIHA VECHE :d