IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti готви заместник на Veyron с мощност 1200 коня

Още в самото начало на проекта Bugatti Veyron беше известно, че ще бъде произведена само една къса серия от 300 автомобила.

Bugatti готви заместник на Veyron с мощност 1200 коня
Какво ще се случи след това, все още е неизвестно. Информация започна да се появява обаче, че фирмата планира изцяло нов модел който да се появи през 2011 или 2012 г. 


Най-новите сведения са, че заместникът на Veyron ще бъде с 20% по-висока мощност. Това означава, че сегашните 987 к.с. (736kW) ще достигнат около 1,200 к.с. (895kW), което ще позволи на бъдещият супер автомобил да постигне максимална скорост от 430 км/час. 

За този бъдещ модел се знае много малко, но изданието Autocar цитра шефa на Bugatti Франц-Йозеф Пафген (Franz-Josef Paefgen), който потвърждава, че ще има нов модел. Според Пафген “изцяло нова посока при развитието на следващия модел не бива да се очаква. 

Колата ще бъде в традициите на сегашния Veyron”. Това може да представлява проблем по отношение на стандартите за вредни емисии и потребление на гориво, с което щели да се заемат инженерите на Bugatti. Шефът по техническата част на фирмата, Волфганг Шрайбер (Wolfgang Schreiber), обяви, че наследникът на Veyron може да има двигател quad-turbo W16 с максимален въртящ момент 1 494Nm. Нарастването на максималния въртящ момент също ще бъде с 20% спрямо сегашните1 250Nm. 

Друга интересна новост за следващия супер модел на Bugatti е това, че колата може да участва в състезания, нещо което не е предвидено за Veyron. В какви точно серии и състезания фирмата би участвала все още не е известно, но най-естествено приложение за възможностите на бъдещия автомобил са сериите Le Mans.
0 от 500