IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска и Gol седан

Бразилският пазар е един от най-важните за Volkswagen извън Европа.

Volkswagen пуска и Gol седан
За това говори, че за този пазар е разработен самостоятелен модел под името Gol, който се изработва в доста големи серии. За първите седем месеца на тази година Volkswagen успя да продаде 314 500 автомобила, което е нарастване спрямо същия период на миналата година с 20%. 


Новината тази година е сменената генерация на Gol, която съвсем скоро ще излезе на пазара и във версия седан. Пред нас е първата официална снимка на този автомобил. Засега за този модел на Gol Sedan не се знае много. Все още не се знае дори дали моделът ще има ново име или обозначение, за него се говори само като за модел създаден на базата на Volkswagen Gol. 

Хечбекът Gol използва платформата PQ24, на която се сглобява първото поколение на Skoda Fabia и сегашното на VW Polo. Дължината на седана ще бъде доста по-голяма от тази на хечбека, която е само 3900 мм. Размерите на новия седан Gol са: дължина 4200 мм, широчина 1660 мм и височина 1460 мм. Разстоянието между осите е 2460 мм. 

Хечбека се предлага с два двигателя с обем 1.0 и 1.6 литра. Седана засега ще се продава само с по-силния мотор.  
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    оди си насело!!! Пише се ходи си на село! Явно във ващо село не ви учат на Български. И спри да пишеш глупости! Всяко дете знае коя марка е реномирана и коя е *** и евтиния. Да ти кажа , като работех в Каменица ни накупиха Пежа и Ситроени. На въпрос към шефа защо? Той каза ,че по евтини коли от тях няма. Питахме го ами качеството. И той - абе знам ,че от това по утрепано няма, ама имаме бюджет и той ни притиска. Само след 2 месеца повечето киснеха в сервиза. А по-бедно оборудвани коли никога не бях виждал в живота си. Дори жигулата е с кожен салон. А пластмасите скърцаха на първия месец още . Двигателите тресът цялото купе а изобщо не можеш да изпревариш едва наемат. Трябваше да ходим да подписваме едни договори до Бургас и познай шума в купето е толкова силен ,че като стигнахме Бургас и ушите ми бучаха още 2 часа. Това е по-зле и от каруца.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    първо изобщо не съм Голфаджия а съм фен на Ауди,БМВ и Мерцедес. Ама просто чета книжки за разлика от теб. Пежо е призната за най-убитата марка в света. Самия факт ,че като влезеш в магазин на Шкода и ти вадят теста на Пежо 607 където Суперба на шкода направо го е размазал. *** Пежо не може да бие Щкодата в нито един показател.. Освен това Пежо е забранена в САЩ . Пежо почнаха да слагат десен Аер бег базово от 2007 год. И дори в новото Пежо 308 ESP е екстра. Нещо което е задължително във Фолксваген и е база от 2000г. както и в останалите немски марки а Пежо до 2004г. дори не го предлагаха като екстра. Но това всеки го знае, освен малуумни селяци като теб. Вместо да ме викаш на село да ти гледам каруцата по добре ти ела в града ,за да видиш коли. Еййй това селяците много прости бе бате. Вземи си купи един брой на Ауто билд и чети може и да влезе нещо в тъпата ти глава. ама ме съмнява .. А относно състезанията Фолксваген с Таурег печелят Париж-Дакар. Ауди ,които са под шапката на Фолксваген пък 8 години подред печелят Лю-ман. Поршетата,Ламборджинитата, Бугатитата Бентлита и т.н. са най-великите спортни коли и пак Фолксваген ги произвежда. А *** Пежо е толкова *** марка ,че изобщо не можеш дори до Шкодата на Фолксваген да сложиш *** ***. Не слушай кой кво ти разказват селяците в хоремака а чети. Ама и жена да спреш на Улицата ще ти каже ,коя е по-добрата марка!! Ти си първия писюр ,коитно мисли обратното. ха ха ха ще сравнява Пежо с Фолксваген ха ха ха ..
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ГОУФ ( преди 16 години )
    оди си насело, бе *** гоуфаджия.Сравнява ми Пежо с най-селската и загубена марка Фолкщайген. Тея *** дето не са спечелили и една състезание да се докажат, че ставт за нещо. Аре бегай на село, *** ***, селска фъшкийо!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Абе ако Пежо 307 е красавица то явно имаш очен проблем. А и не виждам колко *** трябва да е човек ,за да сравнява Пежо с Фолксваген.. При положение ,че Пежо е една от най-убитите Европейски марки. Трябва да си много *** ,че да си купиш Пежо за лична кола а да се присмиваш на Фолксваген. Един ден ако случайно Пежото бие Голфа във някой тест може и да ми станат леко интересни но засега Пежото диша праха на Голфа и дори не може да го доближи нито като качество на матерялите нито като мотори в нищо!!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    аз карам Пежо 307,наистина в сравнение с тва VW Gol моята е красавица,разбра ли са )
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    4e grozno si e
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    badi ( преди 16 години )
    A ti kakva 15godina krasavica kara6 6tom 4iso nov vw e grozen.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    ето това вече е грозно,достоен конкурент на Рено Клио Симбол