IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Volt ще се продава в Европа като Opel

General Motors съобщи, че Opel разработва два нови хибридни автомобила тип plug-in.

Chevrolet Volt ще се продава в Европа като Opel
Моделите ще бъдат произвеждани на същата архитектура E-Flex, на която ще видим и Chevrolet Volt. Въпреки това, моделът на Chevrolet ще бъде внасян и в Европа, но едва към 2011 г. 


В началото автомобилът ще бъде продаван с марката на Opel. По-късно, когато GM пусне и други модели на базата на E-Flex, вероятно Volt ще се продава в Европа отново като Chevrolet. Причината за тези смени е в първоначално високата цена на Volt. 

Chevrolet все още търси мястото си на пазара в Европа и в много страни на Стария континент се е позиционирал като по-достъпна ценово марка. Когато Volt се продава като Opel, от GM ще могат по-лесно да поставят цена като за по-луксозен автомобил. 

Сега главната цел на Chevrolet е да намери начин да възвърне високите разходи за разработка на хибридния автомобил и от фирмата съзнават, че е най-лесно това да стане чрез високи обеми на продажби, пише британският Financial Times. Пак с тази цел вариантите на хибридните модели разработвани от Opel ще бъдат много близки технически до Volt. Обща ще бъде цялата акумулаторна система, както и системата plug-in. 

През миналата седмица GM обяви, че ще избере фирмата доставчик на батерии за Volt преди края на тази година. Най-сериозни кандидати за този контракт са южнокорейска група начело с LG Chem и фирмата от Бостън A123Systems.
0 от 500