IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Jeep Grand Cherokee по-ефективен и лек

Chrysler, като всички производители, също планира някои промени в моделния си ред, предизвикани от по-стриктните норми за ефективност и вредни емисии.

Новият Jeep Grand Cherokee по-ефективен и лек
Тази група има сериозни проблеми и от промените на пазара, където търсенето на големи и мощни модели намалява за сметка на компактни и икономични коли. Първите промени могат да се видят при новите поколения на моделите на Chrysler, които са с по-ниско собствено тегло, по-ефективни и с по-ниски вредни емисии. 


Вицепрезидентът на Chrysler Том ЛаСорда (Tom LaSorda) съобщи, че новото поколение на модела Jeep Grand Cherokee, което ще се появи през 2010 г. ще бъде с нов двигател V6 Phoenix. 

За да се подготви за производството на новия модел, Chrysler ще модернизира завода си в северен Детройт, като за тази цел инвестира 1.8 милиарда долара. В същият завод ще се произвеждат още няколко нови модела, които все още не са разкрити, но е известно, че ще използват същата платформа като новото поколение на Grand Cherokee, съобщава изданието Automotive News. Новата платформа, която ще бъде в основата на бъдещите модели на Chrysler е разработена съвместно с Mercedes-Benz. 

Ла Сорда казва, че за да бъдат събрани нужните инвестиции за модернизиране на завода ще бъдат продадени някои земи принадлежащи на групата в Мичиган, както и заводът за двигатели в Бразилия. 

ЛаСорда съобщава и това, че съвместно разработвания малък автомобил с китайската фирма Chery Auto напредва и ще бъде готов към края на тази година и още през следващата година ще се продава в САЩ.
0 от 500