IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler освежи PT Cruiser

В моделния ред на Chrysler, PT Cruiser вече е ветеран, чиито жизнен цикъл е към края си.

Chrysler освежи PT Cruiser
Премиерата му беше още през 2000 г. Сега обаче от фирмата са решили да върнат за малко интереса към него и да го освежат с нова ограничена специална серия за 2009 г. 


Това е Chrysler PT Dream Cruiser Series 5 и е вече 14-по ред специална серия на този модел. Тя ще бъде произведена едва в 1750 броя и ще се предлага само на пазара в Северна Америка. 

Новата серия ще може да се поръчва с двигател с обем 2.4 литра и турбо версия на същия двигател. Атмосферната версия е с мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 220 Nm, а турбо версията е с мощност 180 к.с. и максимален въртящ момент 285 Nm. 


Chrysler PT Dream Cruiser Series 5 предизвиква интерес най-вече с леко променената си външност и с предлаганото богато оборудване. Всички автомобили от тази серия ще бъдат в два цвята с покрив боядисан в черно (Brilliant Black Crystal Pearl). Лимитираната серия ще се отличава от стандартния модел и по новата мрежа на радиаторната решетка, хромираните прагове, спойлерът над задното стъкло и 17 инчовите лети джанти SRT. 


В интериора прави впечатление новата тапицерия на седалките. В стандартното оборудване влизат аудиосистема с CD и MP3 плейър, климатик, електрически прозорци и външни огледала, аналогов часовник, показател за външната температура и компас. 

Цената на Chrysler PT Dream Cruiser Series 5 в САЩ ще бъде 22 700 долара.
0 от 500