IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q7 с наградата на IIHS за най-безопасен автомобил

Луксозният SUV модел на Audi Q7 спечели наградата за най-безопасен автомобил, давана от Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ - Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Audi Q7 с наградата на IIHS за най-безопасен автомобил
Най-високото отличие за безопасен автомобил се дава от Института всяка година след редица тестове. За да се кандидатират за отличието автомобилите трябва да са получили най-високата възможна оценка при тестовете за безопасност проведени в Института, засягащи поведението на автомобила при челен удар, страничен удар, удар отзад и изпитание на системата за контрол на стабилността. 


Audi Q7 модел 2008 е получил най-високата оценка „добър” и при трите краш-теста. От Института уточняват, че този висок резултат се отнася само за автомобилите произведени след декември 2007 г. 

При изпитанието на челен удар, автомобилът се движи с 40 мили в час (64 км/час). Оценката за резултата се прави след обстойни измервания на деформациите в купето и „раните” получени от манекените. Заснетият тест се следи многократно на бавни обороти за да се види как предпазните колани и останалите системи за безопасност пазят манекените. 

Оценката за безопасност при страничен удар се прави при краш-тест, при който странично в автомобила се блъска бетонов блок, символизиращ пикап или SUV модел, със скорост 31 мили в час (около 50 км/час). Краш тестът за безопасност при удар отзад се симулира с удар в задната част с 20 мили в час (около 32 км/час). 

Интересно е, че при проведените идентични тестове за безопасност от европейската организация EuroNCAP, Audi Q7 не успя да вземе максималните пет звездички и получи само четири от тях.
0 от 500
  • #4
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Милен ( преди 16 години )
    Френските коли са едни от най-сигурните незнам защо ги слагаш на едно ниво с корейските.
  • #3
    32 rate up comment 8 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Тва Q7 е някво надигнато комби,баси тукмака,толко тромаво изглежда.Сигурно е поредния луксозен Volkswagen,1во тествали джадите на Tuareg,после слагат емблемата с 4те лумпенски кръга и ето ви супер нов и луксозен джип от Ауди! Кого лъжат!
  • #2
    32 rate up comment 8 rate down comment
    NANI ( преди 16 години )
    Use6tam,4e tuk 6te ima razgore6ten spor:) Ina4e kolata e tupalka:)
  • #1
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    много ясно това е най-якия джип. И все пак е нормално това е Ауди!! Не е като БМВ да си издърпа колите от краш тестовете щото ги изкараха коли убийци по зле дори от френските и корейските коли. При удър отзад пък в Ауто-мотор шпорт доказаха ,че единствено във БМВ нямате шанс за отцеляване камшичния удар ви чупи врата. И БМВ отказват да дават коли за повече тестове. ха ха ха. Само този факт като го знам и никога няма да си купя БМВ-КОЛАТА УБИЕЦ НА ШОФЬОРИ.