IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford залага на качеството при компактните автомобили

През последните години Ford обръща изключително сериозно внимание на разхода на гориво.

Ford залага на качеството при компактните автомобили
Това се доказва от модели като кросоувъра Flex и Focus за американския пазар, които са лидери по този показател в своя сегмент. 

Сега от Ford твърдят, че усилията им са насочени и за достигане на лидерска роля в областта на качеството. Това се отнася най-вече за компактния клас и за новата Fiesta, чиито продажби започват през тази година. 


Като директно предизвикателство отправено към Toyota, всепризнатия лидер в областта на качеството, шефът по качеството на Ford Бени Фаулър (Bennie Fowler) обяви, че при компактните автомобили те са постигнали най-високото качество в отрасъла. 

Фаулър обясни, че сегашните малки автомобили на фирмата за Европа, като Fiesta и Focus, имат средно по 800 дефекта на 1000 коли. Това може и да изглежда висок процент, но той е по-добър от този на Toyota в същия сегмент, твърди Фаулър. Средно за отрасъла в този сегмент има 1300 проблема при 1000 автомобили, казва шефът по качеството на Ford. 

“Автомобилите които ще произвеждаме през 2010 г.ще са на най-високото равнище на качеството което е достигано някога”, казва Фаулър пред изданието The Detroit News. 

Част от програмата за подобряване на качеството е всички почасови работници във Ford да преминат курс в Щатският университет в Мичиган по управление на качеството. Първите резултати от усилията на Ford вече се виждат. През тази година Ford е начело в проучването за качество на неправителствената организация J.D.Power, занимаваща се с автомобилната индустрия.
0 от 500