IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите снимки на роудстера SLR 722

В Automedia.bg вече ви запознахме с проекта за създаване на кабриолет на Mercedes-McLaren SLR.

Първите снимки на роудстера SLR 722
Това е своеобразно сбогуване със супер автомобила, който скоро ще бъде спрян от производство. С него приключва и германско-английското сътрудничество за създаването на суперавтомобили. Засега. 


Кабриолетът SLR 722 е последната специална версия на стандартния модел с двигател V8 с обем 5.4 литра на AMG. Мощността на кабриолета ще бъде около 650 к.с., ускорението от място до 100 км/час за 3.0 секунди, а максималният въртящ момент ще достигне впечатляващите 800Nm. 


Изданието AutoExpress публикува първите снимки на новия роудстер без маскировка. Те показват, че специалната версия която съвсем прилича на купето, ако не беше платнения покрив. Според производителите той се сгъва или отваря за 10 секунди. 


Все още не се знае кога ще бъде официалната премиера на SLR 722, като това ще стане вероятно в началото на 2009 г. Очакваната цена на този супер автомобил ще започва от 500 000 евро.
0 от 500