IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Opel Astra готова да се противопостави на VW Golf VI

Версия на новото поколение на Opel Astra, което трябва да се появи през 2009 г., беше хваната на летището Schiphol в Амстердам.

Новата Opel Astra готова да се противопостави на VW Golf VI
Снимките са публикувани в холандското списание Autojunk. 


Естествено главната цел на новата Astra ще бъде да се противопостави на лидера в този сегмент на пазара VW Golf VI. Очаква се световната премиера на новия Opel Astra да бъде на автомобилния салон във Франкфурт през септември 2009. Продажбите в Европа ще последват много скоро след това. 

За първи път Astra ще се продава и в САЩ с марката на Saturn, както и в Австралия с марката на Holden. Opel Astra модел 2009 ще бъде произвеждана на новата глобална платформа Delta на General Motors, която ще се използва и за хибридния автомобил Chevrolet Volt. 


Прототипът хванат в Амстердам е с пет врати. В дизайна на новата Astra ще видим доста елементи от новия Opel Insignia, както във външния вид, така и в интериора. Освен версия с пет врати ще видим и такава с три врати, както и комби вариант. На по-късен етап ще се появи и седан, както и кабриолет с автоматично сгъващ се покрив. 

Двигателите ще бъдат много широк набор, като се започне от изцяло новия с турбоагрегат с обем 1.4 литра и се стигне до турбодвигателят с обем 2.0 литра с мощност 250 к.с., предназначен за модела OPC / VXR. Споменатият двигател с обем 1.4 литра ще се появи през 2010 г. и ще има различни версии на мощността – от 120 до 140 к.с. и максимален въртящ момент от 175 до 200 Nm. Според производителя, този нов двигател ще има с 8% по-ниско потребление на гориво в сравнение с атмосферните двигатели с обем 1.6 и 1.8 литра, които ще замени.
0 от 500