IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проектът Panamera на Porsche се приближава до финала

За пореден път новото купе с четири врати Porsche Panamera беше хванато по време на тестове.

Проектът Panamera на Porsche се приближава до финала
Това стана в Долината на смъртта в Калифорния, която много често се използва за тестове на нови автомобили поради екстремния климат. 


Това което виждаме на снимките показва една комбинация между елементи от дизайна на 911 и Cayenne. Ако се вярва на тези шпионски снимки идеята за елегантно купе с четири врати не е съвсем добре защитена. Високата линия на страничните прозорци придава малко грубоват вид на колата, за това допринася и голямата пета врата на хечбек с огромен прозорец. Може би обаче е рано да се тревожим и колата ще изглежда много по-елегантно когато се появи официално.


Вече се знае, че Panamera ще се предлага с три бензинови двигатели когато се появи на пазара към края на идната година. Базисен ще бъде V6 с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с., познат от Volkswagen. Над този вариант ще бъде Panamera S, с двигател V8 на Porsche, с обем 4.8 литра и максимална мощност 405 к.с. На върха ще бъде Panamera Turbo, която ще е с турбо версия на същия двигател V8 с обем 4.8 литра и мощност 520 к.с. Този автомобил трябва да конкурира BMW M5 и Mercedes-Benz CLS 63 AMG. 


От Porsche потвърдиха, че бъдещата Panamera ще има и хибридна версия (бензинов двигател/електромотор), която ще се появи през 2010 г. Това ще бъде адаптирана версия на паралелната хибридна система разработвана от Porsche и Volkswagen за второто поколение на моделите Cayenne иTouareg. 

Сред предлаганите с Panamera скоростни кутии ще видим стандартна механична с шест степени и шест степенна автоматична. Цените на новото Porsche в Европа ще стартират от 80 000 евро за базисния V6 с предаване само към задните колела и ще стигне до 125 000 евро за Panamera Turbo 4х4 Haldex.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Аз за мотора се вайкам, че не е боксеров. А иначе колата е вкласа на 5-та серия, Е-клас и Ауди А6. Така го пишат по интернет.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    коце ( преди 16 години )
    Това не е в класът на 3-та или 5-та серия на бмв а в 7-***.И порше е много по-спортна марка от бмв.Според мен не искам никои да ангажирам с това мнение
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Никъде не видях боксеров мотор... аз ако не е боксер, по-добра да карам БМВ 335. или 535 - същата работа. Само че мотора е редови и е по-добър от Ве-образните. Нещо се излагат ми се види... :(