IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth ще прави нов автомобил с помощта на Lotus

Тунинг фирмата на Fiat изненада всички.

Abarth ще прави нов автомобил с помощта на Lotus
 Abarth е постигнал специално споразумение с Lotus да използва платформата на следващото поколение на Elise за свой нов спортен модел. 


Това е компютърен образ на бъдещия Abarth. Засега са известни малко детайли за колата. Тя ще бъде роудстер, като вече има данни, че в главните квартири на Lotus в графство Норфолк и на Abarth в Торино вече се работи усилено по новия проект. 

Шефът на Abarth Лука де Meo призна, че фирмата не разполага с ресурси сама да произведе своя модел. Новото шаси ще бъде скъсена версия на шасито на Evora 2+2, която видяхме наскоро. Двуместният роудстер ще бъде с много ниско тегло и по размери е близък до досегашните модели на Abarth. 

Емблемата със скорпиона, цветовете в бяло и червено ще правят бъдещия автомобил разпознаваем като Abarth. Специални лети джанти допълват вида на колата. 

Двигателят ще бъде някой от новите бензинови турбоагрегати на Fiat който ще предлага мощност над 200 к.с. Теглото на автомобила ще бъде около 900 кг., което ще позволи ускорението от място до 100 км/час да бъде за по-малко от пет секунди. 

Lotus съобщи, че новото поколение на Elise ще се появи през 2010 г. Това определя и появата на новия Abarth по това време или малко по-късно, към 2011 г.
0 от 500