IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От GM считат, че Pontiac G3 няма шансове за успех в САЩ

Клонингът на Chevrolet Aveo, Pontiac G3, няма да бъде част от моделите на фирмата продавани в САЩ, макар вече да се продава в Канада и Мексико.

От GM считат, че Pontiac G3 няма шансове за успех в САЩ
Представител на Pontiac заяви, че G3 не е одобрен за продажби в САЩ от General Motors, въпреки, че правителствената агенция EPA вече е дала разрешение за продажба. Според коментари на експерти не е съвсем ясно, защо GM е взел решение да не продава G3 в САЩ. 


Едно от предположенията е, че G3 не отговаря на имиджа на Pontiac като марка за спортно изглеждащи динамични автомобили. 

В същото време G3 получи и критики за относително високият си разход на гориво – 8.7 литра на 100 км. в града и 6.9 литра извън града. 

От GM са решили да подготвят нов компактен автомобил за пазара на САЩ с марката на Chevrolet. Сега Aveo и PontiacG3 се произвеждат в Корея. Очаква се обаче, новите поколения на тези два модела, които ще се появят след около две години, да се произвеждат в новия завод на GM в Мексико.
0 от 500