IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

71% от британците готови да закупят електромобил

Проучване във Великобритания показва, че близо ¾ (71%) от водачите биха заменили своите коли с електромобили.

71% от британците готови да закупят електромобил
Изследването показва различен подход към този проблем в зависимост от възрастта. Най-голямо желание да закупят автомобил с алтернативно задвижване имат водачите на възраст под 25 години. Почти 100% от тях биха купили хибриден автомобил или автомобил работещ на био-гориво, а 81% биха закупили електромобил. 


От една страна това е свързано с по-ниската издръжка на електромобилите и независимостта от все по-тежкото бреме на високите цени на петрола, от друга на по-ниските пътни такси за подобни автомобили във Великобритания и възможност за по-евтино паркиране. 

При водачите над 55 години процентът на хората решили да заменят автомобила си с такъв на алтернативно гориво е по-малък – 66%. Според проучването 65% от водачите във Великобритания променят навиците си свързани с управление на автомобила, поради все по-силно чувстващата се криза на кредитния пазар и високите цени на горивата. 


Около 20% обмислят да сменят колата си с по-малка и по-ефективна, а още 14% казват, че ще направят това, ако темповете на инфлация и на повишаване на цените на горивото продължат да растат.
0 от 500