IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа открития Veyron

Още през април имахме потвърждение, че Bugatti ще подготви един още по-ексклузивен, този път открит Veyron.

Bugatti показа открития Veyron
Днес първите снимки на колата вече са факт. Новият открит Veyron е наречен Grand Sport и ще има официалната си премиера на Pebble Beach Concourse d’Elegance в Калифорния на 16 август. 


Veyron Grand Sport е оборудван със специален свалящ се покрив. В автомобила са извършени и някои структурни промени, целящи да дадат възможност на роудстера да предложи динамични характеристики подобни на тези при купето. От Bugatti все още не са потвърдили дали Grand Sport ще може да постигне същата максимална скорост като купето - 407km/h. Това вероятно няма да се случи поради добавената тежест за стабилността на роудстера. 

Според PR шефът на Bugatti Джорджис Келер, модел тип targa е била единствената възможност да се свали покрива на Veyron, защото другите не биха отговаряли на изискванията за сигурност на двамата пътници. Откритите автомобили тип targa запазват структурният интегритет на автомобила и шасито, като от една страна не изискват големи промени, а от друга не излизат скъпо на производителите. Малка особеност е, че за сваленият покрив при Veyron няма място в колата и той трябва да си остане в гаража. 


От Bugatti все още не са съобщили в колко броя ще бъде произведена новата версия Bugatti Veyron Grand Sport и кога първият от серийната версия ще бъде готов. От изданието Motor Authority предполагат, че това ще стане през април 2009 г. 

Досега от Bugatti са пускали няколко специални издания на Veyron – Pur Sang, Sang Noir, Pegaso и Fbg par Hermes.
0 от 500