IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На 10 500 км за техническо обслужване

Арабски шейх е транспортирал своя супер автомобил Lamborghini LP640 от Катар в Лондон ....за да му се смени маслото.

На 10 500 км за техническо обслужване
Според британският таблоид The Sun, след техническото обслужване автомобилът ще бъде транспортиран обратно до Катар. Разстоянието от Катар до Лондон е около 10 500 км. Автомобилът естествено ще бъде транспортиран по въздуха и операцията ще струва около 23 000 паунда (над 58 000 лева). Цената на сервизния преглед със смяна на масло за Lamborghini е 3 552 паунда. 


Тази история е възмутила британски природозащитници от организацията "Plane Stupid", които се борят срещу вредното влияние върху климата на планетата от авиацията. 

Според представители на екологичната организация „да се транспортира автомобил със самолет за сервизно обслужване е пълна идиотия и показва как богатите не се грижат за климата на планетата”. 

Един от практичните работници на летище Хиитроу в Лондон е заявил пред вестника, че би било много по-евтино и нормално да се превозят техниците с оборудване от Лондон до Катар, вместо да се пренася автомобила от Катар до Лондон.
0 от 500