IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще произвежда GLK в САЩ

Mercedes-Benz предвижда производството на новия SUV модел GLK да бъде в САЩ.

Mercedes ще произвежда GLK в САЩ
Това ще донесе предимства идващи от слабия долар и очаквания успех на модела в САЩ. Въпреки спадащата популярност на големите SUV модели, очакването е САЩ да бъдат най-големия пазар за GLK. 


При представянето на новия GLK, шефът на Mercedes-Benz за Северна Америка заяви пред изданието Edmunds, че най-вероятно този модел заедно със седана от C-Class (на която база ще се прави), ще бъдат произвеждани в завода на Daimler в Алабама. 


“Промените на пазара в наши дни ни карат да предприемаме различни стъпки за да се адаптираме. Производството на GLK и на дизелов седан от С-Клас ще започне в САЩ след около 3 години”, заявява представителят на Mercedes пред Edmunds. 


Той потвърждава и това, че през 2010 г. в САЩ ще се доставят турбодизелови версии на C-Class и на GLK, които ще бъдат с агрегат с обем 2.2 литра, предлагащ мощност 167 к.с. (125kW) и максимален въртящ момент 400Nm. Според него този агрегат е по-добър в редица отношения от V6 с обем 3.5 литра, монтиран в най-мощния GLK350. 


Новият GLK ще бъде на пазара в САЩ от април 2009 г. 

0 от 500