IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru показа WRX модел 2009 и нов GT модел

Двигателят на новата Impreza WRX е обновен и има по-голяма турбина в сравнение с модел 2008, като това е повишило мощността до 265 к.с. (198kW) .

Subaru показа WRX модел 2009 и нов GT модел
Нов е и катализаторът, което намалява вредните емисии. WRX сега предлага по-голяма мощност с 41 к.с. (31kW) и поголям максимален въртящ момент с 27 Nm. Окачването също така е подобрено. Impreza WRX модел 2009 е с пет степенна механична скоростна кутия, предаване 4х4 AWD, и новата система Incline Start Assistant, която подпомага стартирането. 


Impreza WRX се приближава по външен вид до STI, като взима същата радиаторна решетка, интегрирания в бронята преден спойлер, страничните защитни лайсни и тъмно сивите лети джанти. 

В интериора на WRX 2009 прави впечатление новата черна тапицерия на седалките гарнирана с червени нишки. Същите се виждат и по кожата обвила волана. Педалите са алуминиеви. Нова е и аудиосистемата с десет репродуктора. 

Характерно за модел 2009 е, че към производството се добавя и нов GT вариант. Колата е с 2.5 литра турбо boxer, който предлага мощност от 224 к.с. (167kW). Стандартно се монтира с автоматична скоростна кутия с четири степени. 

По-късно от  Subaru планират да пуснат и нова по-лека и по-мощна версия на WRX STI, която ще се нарича Spec C. Тя ще се появи към края на годината, като първоначално ще се продава само в Япония.
0 от 500