IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият роудстер на Tesla идва и в Европа

Двуместния роудстер ще може да се закупи на Стария континент само след поръчка.

Електрическият роудстер на Tesla идва и в Европа
Цената на Tesla Roadster, първият електромобил в тази категория, е малко под 120 000 евро. Това е доста по-висока цена от тази на която автомобилът ще се предлага в САЩ – 100 000 долара или почти два пъти по-малко в сравнение с цената в Европа. 


Поръчката започва да се изпълнява само след като бъдат внесени от купувача 50 000 евро. Това е така защото производственият капацитет на Tesla Motors е ограничен, а фирмата има доста амбициозни планове за своя нов автомобил. От един произведен автомобил за една седмица, в скоро време Tesla иска да увеличи производството на 40 автомобила седмично. 

При всички случаи обаче, тези които искат да имат супер спортния електромобил ще се нуждаят от търпеливост. Досега само в САЩ са приети поръчки за толкова автомобили, че купувачите ще чакат поне две години за да видят своята поръчка. 


В Европа Tesla Roadster ще се доставя с нов по-мощен електромотор в сравнение с оригиналния американски модел. Вместо 185 kW максималната мощност на варианта за Стария континент ще бъде 221 kW. Колата ще има невероятна динамика, като ще ускорява от място до 100 км/час за 3.9 секунди. Максималната скорост на Tesla Roadster ще бъде 200 км/час. 


От Tesla Motors съобщиха, че през 2011 г. ще се появи техният следващ електромобил, който ще се казва White Star. Този път става въпрос за луксозен автомобил от среден клас, който обаче ще има доста по-ниска цена от тази на Roadster. Това ще се постигне с по-големи обеми на производство.
0 от 500