IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви версия „М” на Х5

Шефът на спортното отделение „М” на BMW, Лудвиг Вилиш (Ludwig Willisch), обяви, че разработват варианти „М” за SUV модела Х5.

BMW готви версия „М” на Х5
В потвърждение на това в някои интернет сайтове се появиха компютърни образи на Х5 и шпионски снимки от тестове на автомобила на пистата Нюрбургринг. Стана ясно, че BMW X5 „М” ще се появи през следващата година, като модел на 2010. 


Компютърният образ показва, че колата ще получи изцяло нова предна част. Прави впечатление новата изглеждаща доста по-агресивно предна броня. Отворите за въздух отпред са по-големи, появили са се и странични такива. Добавените арки над колелата предполагат, че е възможно автомобилът да има по-широка следа. 


Няколко прототипи от този автомобил бяха забелязани на Нюрбургринг. Според запознати тестваните автомобили са били с двигател V8 с добавено би-турбо. Това предполага, че става въпрос за новия двигател на BMW V8 би-турбо с обем 4.4 литра, при който мощността е 400 к.с. (298kW), а максималният въртящ момент е 600Nm. При версия „М” на BMW Х5 обаче, мощността ще бъде повишена и вероятно ще стигне около 450 к.с.
0 от 500