IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Acura NSX

Японско списание успя да разбере как ще изглежда заместникът на спортния автомобил Acura NSX задвижван от V10.

Новото поколение на Acura NSX
Спортният флагман на Honda ще се появи на пазара след година и половина и ще бъде с цена започваща от 160 000 долара. Това ще постави новата Acura в компанията на сериозни конкуренти като Aston Martin V8 Vantage, Maserati Gran Turismo, Jaguar XKR и др. 


В дизайна на бъдещата Acura V10 липсват стилистични експерименти, но не може да се отрече оригиналната предна маска с изтеглени и разширяващи се нагоре фарове и агресивно изглеждащи отвори за въздух. 

Според източник от Honda, в бъдещия модел ще бъдат използвани много елементи от дизайна на болида на фирмата във F1, за да се постигне стабилност и прилепване към пътя. Това личи още при тестовете на наследника на NSX, извършени този месец на пистата Нюрбургринг, при които северната обиколка е измината за впечатляващите 7 минути и 37 секунди. 

Когато новият модел бъде готов, той със сигурност ще постигне по-добър резултат и ще бие рекорда на Nissan GT-R от 7 минути и 30 секунди. За това говори и по-ниското собствено тегло на новата Acura с около 250 кг в сравнение с GT-R. 


Вече се знае, че двигателят ще бъде V10 с обем 5.5 литра, модернизиран за да предложи 600 к.с. мощност. Когато автомобилът се движи с ниска скорост могат да бъдат деактивирани пет от цилиндрите за да се пести гориво и вредните емисии да бъдат по-ниски. Скоростната кутия ще бъде с шест степени и два съединителя, предаването разбира се ще е 4х4.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Няма такъв звяр!Задницата изглежда нечовешки.Смо където са развалили задното задвижване, ама не е болка за умиране.