IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai i20 ще замени остарелия Getz

Hyundai подготвя за заместник на популярния компактен хечбек Getz новия i20.

Hyundai i20 ще замени остарелия Getz
Автомобилът вече преминава през интензивни тестове в реални пътни условия, като се очаква да се появи на пазара в началото на идната година. 

Първоначално този модел ще се предлага като хечбек с пет врати, а малко по-късно ще се появи и по-спортно изглеждащият хечбек с три врати, вариантът който е на неофициалните снимки. 


Стилът на i20 ще бъде близък до този на по-големия i30. Решетката ще бъде идентична, както и формата на фаровете. Размерите на новия i20 ще бъдат по-големи от тези на сегашния Getz, а според източници от фирмата качеството на използваните в интериора материали ще бъде по-добро. Идеята е новият модел на Hyundai да може да бъде конкурент на автомобили като Honda Jazz и Ford Fiesta, при които качеството е подобрено съществено с появата на новите им поколения. 

Новият Hyundai i20 ще бъде предлаган с два бензинови двигатели с обем 1.2 и 1.4 литра, които ще имат мощност съответно 80 к.с. (60kW) и 110 к.с. (82kW). Новият хечбек ще има и дизелова версия с турбодвигател тип common-rail с обем 1.5 литра и мощност 110 к.с. (82kW). 

Официалното представяне на автомобила ще бъде тази есен на автосалона в Париж.
0 от 500