IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine се възражда

Спортният модел A370 на френската марка Alpine ще се произвежда на платформата FM на Nissan.

Alpine се възражда
Това съобщава сайтът CarTribe, позовавайки се на думите на директора на спортното подразделение на Renault - Renaultsport. 

Платформата FM се използва сега от купето Infiniti G и от Nissan 370Z, чиято премиера ще бъде през ноември тази година, по време на автомобилния салон в Лос Анджелис. 

През юни Renault, в чиито състав влиза и Alpine, официално потвърди намерението си да се заеме отново с производството на спортни модели. Бъдещият автомобил със задно предаване Alpine A370 ще бъде с турбодвигател на Renault, който ще бъде разположен в задната част на автомобила. По предварителни данни този модел ще се появи през 2010 г. 


Последната кола с марката Alpine - A610 (на снимката) излезе от производство преди 14 години. 

От тогава в завода в Диеп, Renaultsport произвежда „горещи" версии на моделите Clio, Megane и Twingo.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    monkata ( преди 16 години )
    Да новите Алпин ще ид много добрие тое е нормално като Рено ги държи.За подобие на новия модел нд Рено ще служи пройзвежданата у нас Алмпинка :)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    bu6men ( преди 16 години )
    де бре моме,кой набор си?...нещо да си чувал за bulgaralpine?...
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    преди няколко дни излезнахте с информация че Алпин ще бъде като допълнение към името на спортните модели- подобно на фиат абарт. последно кое от двете е :))))))))))