IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изпитва водороден автомобил на Нюрнбургринг

Концепцията на Nissan X-Trail FCV, работеща с водороден двигател, се превърна в първият автомобил от този тип преминал изпитания на Северната чест от пистата в Нюрбургринг.

Nissan изпитва водороден автомобил на Нюрнбургринг
Това е пистата на която си дават среща спортни автомобили, където се води статистика за най-бързите коли преминали през този кръг. Сега прототипът на Nissan имащ двигател с горивни клетки, управляван от състезателят Франк Ейкхолт премина през Северната обиколка на Нюрбургринг за 11 минути 58 секунди. 


За сравнение най-добрите образци на спортни автомобили правят обиколката за около 4 минути и половина по-бързо. Според Ейкхолт лошото време е попречило да се даде по-добро време, но в случая не времето е важно, а това че първият водороден автомобил постави началото на нова статистика от Нюрбургринг. 

Концепцията на Nissan e с електромотор с мощност 120 к.с. Енергията която го задвижва се изработва от химическата реакция между водород и кислород. 

Този модел на Nissan X-Trail FCV все още е в процес на разработка продължаващ вече втора година. Сега в Nissan работят върху подобряване надеждността на колата и намирането на най-добрите начини за съхраняване на водорода. 

В плановете на Nissan влиза серийно производство на водороден автомобил от 2015 г.  
0 от 500