IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche подготвя новото поколение на Cayenne

Появиха се нови неофициални снимки от тестове на следващото поколение Porsche Cayenne.

Porsche подготвя новото поколение на Cayenne
Колата е „хваната” в Германия. Новото поколение на SUV модела на Porsche ще се появи след около година и половина. 


Вече се знае, че новият Cayenne ще бъде по-малък по размери от сегашния. Автомобилът ще бъде произвеждан на същата платформа, на която ще видим и новите поколения на Volkswagen Touareg и Audi Q7, които обаче няма да променят размерите си в сравнение със сегашните модели. 


По-малкият размер отговаря на желанието на Porsche да създаде по-динамичен SUV модел от сегашния Cayenne, който често е критикуван, че е относително тромав и му липсва динамика. 

За пореден път с новото поколение на Cayenne ще видим познатите бензинови двигатели V6 и V8, но заедно с тях ще се появи и нов турбодизелов агрегат V6, както и хибриден вариант, който ще има същата технология както и хибрида на бъдещия седан Panamera. 


Двигателите с новия Cayenne ще предлагат максимална мощност от 280 к.с. (208kW) за базисния модел с двигател V6 до 500 к.с. (373kW) при модела с двигател би-турбо V8. Последният ще бъде способен да ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 5 секунди, а максималната му скорост ще бъде в рамките на около 300 км/час. 

Ако тези показатели бъдат постигнати от бъдещия SUV на Porsche едва ли някой ще го критикува за липса на динамика.
0 от 500